'Into the abyss' af Amira.

'Into the abyss' af Amira.

Børns portrætter udstilles på Frederiksborg Slot

Børnenes udgave af portrætudstillingen 'Portræt Nu!' åbner på Frederiksborg Slot onsdag

Forleden åbnede udstillingen med voksne kunstneres portrætter på Frederiksborg Slot - og nu er tiden kommet til børnenes udstilling.

På tirsdag 28. maj afsløres det hvilke af de mange portrætter, som børn har sendt ind til konkurrencen, som løber med de mange priser til årets 'Portræt Nu!'-udstilling - og hvilke juryen har udvalgt til udstillingen på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Onsdag 29. maj åbner udstillingen for publikum.

400 har deltaget

Knap 400 børn fra hele landet i alderen 10-15 år har deltaget med et portræt. Konkurrencen er rettet mod skoler og billedkunstskoler over hele landet for at give børn mulighed for at vise deres kunstneriske evner inden for portrætgenren. Børnene har leveret enten malerier, tegninger og fotos, og hvert barn kunne deltage med ét portræt af en person, som barnet har mødt i virkeligheden.

DR-vært i juryen

Juryen består af billedkunstner Dennis Møgelgaard, DR Ultra-vært Sofie Østergaard og museumsdirektør Mette Skougaard. De har udvalgt vindere af 1.-, 2.-, og 3.-prisen samt syv særpriser.

'Portræt Nu! for børn' er arrangeret i samarbejde mellem Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg og DR Skole. Formålet er at bidrage til udviklingen af portrætgenren og skabe endnu mere interesse for portrættet blandt de helt unge kunstnere. Det Nationalhistoriske Museum er også Danmarks nationale portrætgalleri.

Udstillingen kan opleves til 5. august.

Publiceret 26 May 2019 06:30