Også Strødamreservatet er et besøg værd. Arkivfoto

Også Strødamreservatet er et besøg værd. Arkivfoto

Morgentur til Strødam-reservatet

Tag med på morgentur i det ellers lukkede Strødam-reservat

natur Lørdag 1. juni kan man kl. 7-9 komme på morgentur i Strødam Naturreservat.

Normalt er reservatet, der ejes af Jarlfonden, lukket for offentligheden af hensyn til dyrelivet og forskningen, men et par gange tilbyder man rundvisninger i området med fokus på forskellige aspekter.

Turledere er professor Torben Dabelsteen og seniorrådgiver Thomas Læssøe fra Biologisk Institut/Statens Naturhistoriske Museum ved Københavns Universitet.

Strødam Reservatet ligger i den sydvestlige del af Grib Skov, lige vest for Gadevang. Det er et meget varieret naturområde med enge, søer og moser, og gammel løvskov, som har ligget næsten urørt hen i mere end 175 år.

Rigt fugleliv

Reservatet har et rigt fugleliv, bl.a. på grund af de mange hule og døende træer, der i normal skovdrift ville være blevet fældet, og på grund af naboskabet til Strødam Enge og Strødam Engsø. Der vil på turen blive lejlighed til at høre om fuglelivet, men også om den forskning, der foregår.

Mødestedet er Strødam Laboratoriet, Gadevangsvej 109 B, hvor der etableres midlertidig parkering. Stierne kræver godt fodtøj, og er ikke farbare med barne- og klapvogne.

jesl

Publiceret 25 May 2019 06:00