Værk af Josephine Ernst.

Værk af Josephine Ernst.

Nordsjællandske kunstnere udstiller på Hillerød Bibliotek

Hele 52 billedkunstnere stiller op til udstillingen, hvor der er fernisering 4. maj

Årets medlemsudstilling for kunstnere tilknyttet Billedkunstnernes Forbund i Nordsjælland kan ses fra 4. maj i Hillerød Biblioteks kunsthal.

For Nordsjællands lokale BKF-afdeling er den årlige sommerudstilling en vigtig begivenhed, der både fremmer det faglige fællesskab, og giver en smagsprøve på den mangfoldighed af billedkunst, der skabes i regionen.

Inspireret af Picasso

Sommerudstillingen er kendetegnet ved, at kunstnerne ikke er underlagt et fælles tema. I følge bestyrelsen for BKF i Nordsjælland, er det i udstillingens ånd, at kunstværkerne skal kunne opleves uden forudsætninger, forhåndsviden og baggrundshistorier. De henviser til Picasso, som blandt andet sagde: "Hvorfor vil alle forstå meningen med kunst? Når det kommer til fuglenes sang, blomsterne og alt det andet, der er omkring os, så prøver vi ikke at forstå det nærmere. Men når det drejer sig om maleri, så vil folk forstå”.

Se billedkunst af blandt andre Mette Norrie på biblioteket.

Se billedkunst af blandt andre Mette Norrie på biblioteket.

Med Picassos kunstsyn i baghovedet kan publikum glæde sig til at gå på opdagelse i de mange værker, der spænder over et bredt spektrum af udtryk fra maleri, skulptur og kunsthåndværk til installationskunst, grafik og fotografi.

Fernisering med musik

Udstillingen åbner med fernisering lørdag 4. maj kl. 13-15. Åbningstalen holdes af Rikke Macholm, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Hillerød. Biblioteket byder på et glas vin, og den velspillende Trip Duo bidrager til den festlige stemning med gypsy-swing, fusionsjazz og andre musikalske overraskelser.

Derefter kan udstillingen ses til og med søndag d. 23. juni. Mandag til torsdag 10-18 og fredag til lørdag kl. 10-14. Mandag til søndag kl. 7-22 kun for registrerede lånere.

-vik

Publiceret 29 April 2019 07:00