Finn Westergaard udstiller malerier.

Finn Westergaard udstiller malerier.

Kunstnergruppen 'Klipperne' udstiller på Annaborg

Annaborg præsenterer ny udstilling med seks kunstnere fra gruppen 'Klipperne' med både maleri, grafik, akvarel og skulptur

Kunstnergruppen 'Klipperne' udstiller på Annaborg 25. april-19. maj.

'Klipperne' er en gruppe af seks kunstnere, som udtrykker sig gennem maleri, grafik, akvarel og skulptur. De repræsenterer seks forskellige kunstneriske udtryk, men de repræsenterer også et fællesskab i deres forskellige udtryk, oplyser Hillerød Kunstforening i en pressemeddelelse.

'Klipperne' består af: Anders Ulstrup, maler og grafiker, Annelise Pio, akvarel, Finn Westergaard, maler, Niels Christensen, maler og grafiker, Peter Hesk, billedhugger, og Susan Lüth Hedegaard, maler.

Udstillingen kan ses i åbningstiden torsdag-søndag kl.12-16. Der er fri entré.

Ferniseringen finder sted lørdag 27. april kl. 14-16.

Niels Christensen udstiller malerier og grafik.

Niels Christensen udstiller malerier og grafik.

Mere om kunstnerne:

Anders Ulstrup, maler og grafiker. Hans motivkreds er landskaber med udgangspunkt i de nordiske lande, Danmark, Norge og Færøerne, samt portrætter, ofte og gerne med musikere en såkaldte rytmiske verden som motiv. De grafiske arbejder er hovedsagelig med musikerne igen, eller med erotiske motiver. Anders Ulstrup er uddannet som faglærer i billedkunst på Danmarks Lærerhøjskole og Medstifter af kunstnergruppen 'Klipperne'.

Annelise Pio, akvarel. Letheden og lyset, er den drivende kraft bag billederne. Der er kontrast mellem det vilde og voldsomme og de sarte detaljer. Motiverne veksler fra fugle, store kattedyr til flydende landskaber og storbyernes havnefront. Annelise Pio er kendt for sine akvareller og har en lang række udstillinger artikler og bøger bag sig.

Finn Westergaard, maler. Arbejder meget med portrætter - både i tegning og i oliemaling men også med opstillinger af frugter og med landskaber m.m. Der er værker i alle størrelser, men kunstneren foretrækker selv de mindre størrelser og specielt formatet 10 x 10 cm, som giver særlige udfordringer.

Niels Christensen, maler og grafiker. Finder sine motiver rundt om i sydeuropæiske byer. Værkerne pirrer til vores allesammens nysgerrighed og forestilling om, hvad det er for et liv som leves der. Han bruger også naturen som motiv hvor vejrforhold og stemning har stor indflydelse på, hvordan et motiv opleves. På udstillingen kan bl.a. ses linoleumstryk fra Røsnæs og Odsherred.

Peter Hesk, billedhugger. Arbejder i træ, tegl, ler, flamingo, gips, men langt overvejende i bronze. I sine bronze PORTE udtrykker han de store forandringer i menneskets liv mens DANSERNE er abstraktioner over bevægelse, hvor den maskuline form udfordrer den feminine - blandet med den rustikke patinerede flade overfor de polerede.

Susan Lüth Hedegaard, maler. Finder sin inspiration i storheden og kraften i naturen. Naturens formrigdom og det evigt skiftende vejrligs mangeartede lys, mødet med de åbne landskaber, store vidder, høje bjerge, dybe dale og havets uendelig udstrækning. Hun er meget optaget af lyset i malerier tilbage fra middelalderen og frem til nutiden, studeret hvorledes lyset er blevet anvendt og hvilken betydning det har haft for maleriet gennem historien.

Publiceret 24 April 2019 13:00