Natasha Al-Hariri gæster Grundtvigs højskole i Hillerød. Pressefoto

Natasha Al-Hariri gæster Grundtvigs højskole i Hillerød. Pressefoto

På Grundtvigs Højskole: Natasha Al-Hariri om minoritetskvinder og kvindekampen

Debattør Natasha Al-Hariri kommer til Grundtvigs Højskole 23. april

Natasha Al-Hariri er en dansk debattør med palæstinensisk-dansk baggrund. Ingen skal fortælle hende, at hun skal fjerne sin turban, eller at hun skal gå mere tildækket klædt. Og hendes budskab er, at selvfølgelig kan man være muslim og dansker på én gang. Hun kommer til Grundtvigs Højskole tirsdag 23.april kl. 19.30.

Al-Hariris forældre er palæstinensiske flygtninge fra Libanon, og hun blev født under forældrenes flugt fra borgerkrigen i dette land. Hun er opvokset i Hellerup, uddannet som jurist og ansat i organisationen Medborgerne.

Al-Hariri har optrådt, været portrætteret og omtalt i en række aviser, radio- og TV-udsendelser i mange sammenhænge, der dog normalt altid har forbindelse til debatten om integration af indvandrere. Hun er erklæret feminist og har markeret sig som en klar røst i den muslimske kønskamp.

Hun har fortalt, hvordan hun som 10-årig under et besøg hos danske legekammerater bemærkede, at mænd også kunne lave mad og brødre dække bord. Hun var ellers vokset op med, at hun sammen med sin mor stod i køkkenet og klarede rengøringen, mens brødrene spillede PlayStation, men mødet med de danske kønsroller var en øjenåbner. Hun gik direkte hjem og proklamerede, at hun ikke ville hjælpe til, før mændene i hjemmet gjorde det samme. Og så begyndte de at hjælpe.

Al-Hariri har ved en række lejligheder skildret sin hverdag som muslimsk dansker, blandt andet hvordan hun, siden hun var 13 år, har insisteret på at gå med tørklæde, og samtidig på at holde juleaften i sit hjem, så hendes børn også kommer til at vokse op med danske traditioner.

Blandt andre emner har Natasha Al-Hariri været med til i offentligheden at gøre opmærksom på, at boligsøgende med et mellemøstligt klingende navn bliver udsat for diskrimination, når de søger en lejlighed, og når de søger en læreplads. Hun har også deltaget i debatten om, hvordan man kan undgå radikalisering af unge fra minoritetsgrupper.

Hun er medlem af Rådet for Etniske Minoriteter og sidder i bestyrelsen for Refugees Welcome.

Entrépris inklusiv kaffe og kage er 80 kroner. Der er gratis adgang for unge under 30 år.

Publiceret 23 April 2019 15:00