Påskeugen i Frederiksborg Slotskirke

kirke I ugen op til påske vil der være musik næsten hver dag i Frederiksborg Slotskirke.

Mandag og tirsdag klokken 16 lægger kirken ud med to orgelmeditationer. Her kan de fremmødte høre værker skrevet netop til den stille uge, som dagene frem til Langfredag også kaldes. Mandag spiller Bine Bryndorf, og tirsdag Ulla Handler. Musiken er af bl.a. Johann Sebastian Bach, D. Buxtehude og Niels la Cour.

Onsdag 17. april kl. 19 er der kammermusik på programmet. Et af de mest bevægende og mest vidunderlige værker fra den franske barok, Francois Couperin, Lecons de tenébres, vil blive fremført i aftendæmringen efter indledning og refleksion ved provst Jørgen Christensen. Undervejs slukkes de levende lys forrest i kirken et for et som billede på vejen hen mod Langfredag.

Musik og påskelam

Skærtorsdag er der særlig musik til aftengudstjenesten kl. 17.30. Kirkens Kantori opfører Morten Lauridsens meditative og klangskønne værk "Ubi Caritas et Amor" (Hvor barmhjertighed og kærlighed er), som er skrevet netop til denne aften. Bagefter er der mulighed for spise påskelam sammen i Slotskirkens Hus for blot 50 kroner. Tilmelding til spisningen skal ske senest to dage inden på CCHR@km.dk.

Langfredag kl. 16 er der passions-koncert med det internationalt kendte ensemble Concerto Copenhagen under ledelse af Sonning-prismodtager Lars Ulrik Mortensen. To berømte Langfredagsværker, stabat mater af Pergolesi og Vivaldi, vil blive fremført sammen med rene instrumentalværker. Entré koster 100 kroner. Der er billetsalg i døren.

Påskesøndag kl. 10 åbner kirken Compenius-orglet til højmessen kl. 10. Man vil bl.a. kunne høre Melchior Vulpius' Opstanden er den Herre Krist for orgel og kor med kantoriet og Bine Bryndorf ved Compenius-tangenterne.

Publiceret 13 April 2019 18:00