200 børn udstiller på Klaverfabrikken til Hillerød Kunstdage

Børn fra skoler og billedskolehold udstiller værker med inspiration fra Salvador Dali på Klaverfabrikken

kunst Klaverfabrikken forvandles 29.-31. marts til et stort galleri - mere præcist skolernes galleri.

Det sker i forbindelse med Hillerød Kunstdage, hvor mere end 200 børn fra forskellige skoler i Hillerød samt Klaverfabrikkens billedskolehold skal udstille billeder, skulpturer og andre værker på Klaverfabrikken.

Kunstdagene står i Salvador Dalís tegn, og de mange skoleelever, som udstiller på Klaverfabrikken, har arbejdet med inspiration fra Salvador Dali og bragt det surrealistiske i centrum. I surrealismens manifest fra 1924 beskrives surrealismen som kunsten fra det underbeviste og drømmende jeg. Derfor venter der publikum en sjov og forhåbentlig udfordrende oplevelse, skriver Klaverfabrikken i en pressemeddelelse.

Klaverfabrikken glæder sig til at åbne huset for byens helt unge kunstnere.

“Børns møde med kunst og kultur er så umiddelbar, og ofte overrasker de deres omverden med hvor langt ud de tør gå med deres værker. Så når temaet er surrealisme, fantasi og drømme - så kan man godt forvente at blive udfordret på ens virkelighedssans. Vi forventer som minimum at tyngdekræften bliver ophævet, at op bliver til ned, at venstre bliver til højre og at nye skabninger, tanker og kreationer finder vej til Skolernes Galleri på Klaverfabrikken," udtaler Jens Jepsen, daglig leder på Klaverfabrikken.

Familieworkshop

Udover udstillingen byder weekenden på en masse aktiviteter for hele familien i Kulturaksen. Lørdag kan man stikke hovedet forbi udstillingen og bagefter gå til familieworkshop på Hillerød Bibliotek med Klaverfabrikkens billedskolelærer Anne-Louise Kromann, som også har undervist en stor del af de unge kunstnere i forbindelse med udstillingen.

Workshoppen tager udgangspunkt i den aktuelle udstilling i Vandrehallen med Michael Islings fantasilandskaber og sci-fi-verdener. Til workshoppen skal man lave dyr og små væsner, man forestiller sig bor inde i malerierne.

Udstillingen på Klaverfabrikken slutter med en koncert med rap-duoen HipSomHap 31. marts klokken 14.

Fernisering lørdag

Udstillingen på Klaverfabrikken er åben fredag 29. marts kl. 11-16, lørdag 30. kl. 11-15 og søndag 31. kl. 11-15.

Der afholdes officiel fernisering lørdag kl. 11, hvor alle interesserede inklusiv kunstnerne og deres familie og venner er meget velkomne.

Publiceret 24 March 2019 15:00