Kasper Winding giver solokoncert i Hillerød 17. februar. Pressefoto

Kasper Winding giver solokoncert i Hillerød 17. februar. Pressefoto

Winding, Teitur og Steve Gadd giver 1'er-koncerter på Klaverfabrikken

Klaverfabrikken inviterer til såkaldte 1'er-koncerter med Kasper Winding, Teitur og Steve Gadd i foråret

musik 'Store navne helt tæt på' er overskriften for tre koncerter på Klaverfabrikken her i forårssæsonen.

Forårets program er netop udkommet fra Klaverfabrikken, der årligt præsenterer mellem 125-150 artister fra ind- og udland. I foråret præsenterer spillestedet altså tre koncerter, hvor publikum kan opleve store navne helt tæt på - koncerter de kalder 1'ere.

"Vi prøver at kuratere 1-er-koncerterne, så de er værd at rejse langt efter. Det skal være noget særligt - som for eksempel når store kunstnere, vi er vant til at se med band, står på scenen solo, eller når en international stjerne teamer op med to danske musikere," udtaler daglig leder Jens Jepsen i en pressemeddelelse.

Kasper Winding

Først på programmet af 1-er-koncerter er Kasper Winding søndag 17. februar klokken 15.

Han har samarbejdet med selveste Rolling Stones, Barry White, Shubidua, ABBA, CV Jørgensen og mange flere. Derudover tæller Kasper Windings karriere en lang række karismatiske soloudspil. Heriblandt finder man klassiske numre som 'Sjæl i flammer', 'Kom nu hjem' og 'Alle har en drøm'. På Klaverfabrikken kan publikum opleve ham helt solo.

Teitur gæster Hillerød 23. februar. Pressefoto

Teitur gæster Hillerød 23. februar. Pressefoto

Teitur

I februar, nærmere bestemt lørdag 23. februar, giver færøske Teitur solo-koncert. Han har siden sit debutalbum Poetry & Aeroplanes fra 2003 spillet mere end 1000 koncerter kloden rundt, blandt andet som support for John Mayer.

Teiturs melodiske univers er ifølge Klaverfabrikken "underfundig og melankolsk", og han har, ifølge spillestedet, "en særlig magisk evne til at få ord og musik til at gå op i en ubeskrivelig sammenhæng".

Steve Gadd

Også Steve Gadd giver '1'er'-koncert - dog ikke solo på scenen, men sammen med trioen 'Blicher - Hemmer - Gadd' tirsdag 19. februar klokken 20. Klaverfabrikken kalder trommeslageren Steve Gadd en "levende legende", som i 70’erne revolutionerede tilgangen til trommerne. Siden har han deltaget på albums og turneret med nogle af musikhistoriens allerstørste personligheder som Paul Simon, Paul McCartney og Eric Clapton.

'Blicher - Hemmer - Gadd' består af Steve Gadd og de to danske musikere Michael Blicher (saxofon) og Dan Hemmer (orgel). Trioen har siden 2014 været på turne i hele verden og udgivet to studiealbums.

Trommeslageren Steve Gadd giver koncert med sin trio i Hillerød 19. februar. Pressefoto

Trommeslageren Steve Gadd giver koncert med sin trio i Hillerød 19. februar. Pressefoto

Nysgerrige på nicher

1'er-koncerterne er med til at sætte Klaverfabrikken på det musikalske landskab, udtaler Jens Jepsen:

"De få '1'er'-koncerter er blevet en central del af vores musikafdeling på Klaverfabrikken. Koncerterne er over årene kommet til at spille en central rolle i, at publikum får øje på Klaverfabrikken. På den måde er garvede, rutinerede musikere med til at bane vejen for, at publikum også bliver nysgerrige på nogle af de mange nichekoncerter, som i højere grad tegner Klaverfabrikkens musikprofil".

Billetter er sat til salg på klaverfabrikken.dk.

Mdt

Publiceret 26 January 2019 08:00