Tjajkovskis Nøddeknækkeren kan ses på det store lærred i Slotsbio.

Tjajkovskis Nøddeknækkeren kan ses på det store lærred i Slotsbio.

Nyd ’Nøddeknækkeren’ i biografsædet

Cafe Slotsbio viser juleballetten over alle som film fra operahuset i Zürich

Efter operafilm og transmissioner fra store operascener kan berømte balletter nu også opleves som film på det hvide lærred.

Balletten ’Nøddeknækkeren’ er en juletradition i mange familier. I Café Slotsbio kan I opleve en schweizisk version af Peter Tjajkovskis klassiker fra operahuset i Zürich på det hvide lærred i Hillerød lørdag 15. december kl. 14.

Musekongen

Forestillingen, der er optaget i 2017, er instrueret af Christian Spuck, der fremhæver de mere uhyggelige og bizarre øjeblikke i handlingen om Nøddeknækkerens kamp mod Musekongen.

Til pigen Claras store skræk er hele huset som forvandlet julenat, hvor Musekungen og hans kumpaner den fine nøddeknækker til fange. Men ved Claras hjælp slipper han fri og bliver tryllet om til en prins.

Herskere af Bolsjelandet

I 2. akt kommer Prinsen og Clara til Sukkerfeens land, hvor Clara bliver hyldet som en helt. Alverdens godter afholder en festforestilling for hende, og i den allersidste vals bliver Clara og Prinsen kronet som herskere af Bolsjelandet.

- - - - -

1+2:

Instruktør Christian Spuck fremhæver de mere uhyggelige og bizarre øjeblikke i handlingen om Nøddeknækkerens kamp mod Musekongen.

- - - - -

Publiceret 10 December 2018 06:00