Med et setup bestående af trommer, kontrabas, trompet og to saxofoner samt Kira Skovs fantastiske stemme, var vi tematisk i jazzland tilsat elementer af cirkus musik og østeuropæisk melankoli, skriver Dan Ingemann. Privatfoto

Med et setup bestående af trommer, kontrabas, trompet og to saxofoner samt Kira Skovs fantastiske stemme, var vi tematisk i jazzland tilsat elementer af cirkus musik og østeuropæisk melankoli, skriver Dan Ingemann. Privatfoto

Koncertanmeldelse: Kira Skov og Maria Faust i Café Slotsbio

Kira Skov og Maria Faust indtog Café Slotsbio sikker og velstruktureret koncert, skriver Hillerød Postens anmelder Dan Ingemann

Af
Af Dan Ingemann

Hillerød Postens frivillige kulturanmelder

Film skal ses i biografen, men når lejligheden byder sig, kan en koncert i Hillerøds hyggelige Café Slotsbio også varmt anbefales.

Lørdag aften, 1. december, var der koncert med Kira Skov og Maria Faust i Café Slotsbio. Koncerten begyndte på en noget utraditionel vis, da der inden selve koncerten var indlagt en lille prolog. På bedste skole manér viste Kira og Maria en godt fem minutter lang video, der kort skildrede deres fælles projekt “In the beginning”, som blev til i en forladt estisk kirke.

Herefter var der en kort uddybende beskrivelse af projektets tilblivelse, som virkede noget uforberedt og improviseret. En sjov kontrast til den efterfølgende koncert, som til gengæld virkede utrolig velstruktureret og sikker.

Fantastisk stemme

Med et setup bestående af trommer, kontrabas, trompet og to saxofoner samt Kira Skovs fantastiske stemme, var vi tematisk i jazzland tilsat elementer af cirkus musik og østeuropæisk melankoli.

Havde man på forhånd lyttet til udgivelsen “In the beginning”, ville man bemærke, at koncerten musikalsk nærmest var en tro gengivelse af udgivelsen dog med en anden rækkefølge og uden korelementer. Med indlagte soloer på bedste jazz-manér kom det måske til at stikke lidt af for især trompetisten. Kira Skovs mørke melankolske stemme, som til tider fik et næsten Nick Cave-agtig udtryk over sig, var dog medvirkende til, at koncerten ikke helt mistede jordforbindelsen.

Tiden i stå

Af numre som særligt kan fremhæves skal nævnes “Blessed Are the Woman”, “Poetry Is Free”, “One”, “In the Beginning”, og “Everything That Was and Could Have Been”. Helt særligt fremstod det nærmest filmiske “Harvest Brides”, som på en fortryllende vis fik tiden til helt at gå i stå.

At musik også kan høres i biografen, skal der ikke herske tvivl om. Især ikke når det er Café Slotsbio, der ligger scene til.

"Kira Skovs mørke melankolske stemme, som til tider fik et næsten Nick Cave-agtig udtryk over sig, var dog medvirkende til, at koncerten ikke helt mistede jordforbindelsen," skriver Dan Ingemann. Privatfoto

Publiceret 04 December 2018 13:00