Sådan så Strøvej ud i tiden omkring 1915-20. Foto: Skævinge lokalhistoriske Forening

Sådan så Strøvej ud i tiden omkring 1915-20. Foto: Skævinge lokalhistoriske Forening

En tur ned ad Strøvej

historie Tirsdag 20. november inviterer Lokalhistorisk Forening i Skævinge til en digital byvandring i Skævinge præstegårdslokaler kl. 19.30. Turen starter ved jernbaneoverskæringen og går ud ad Strøvej til kommunegrænsen ved Havelse Å og viser hver enkelt ejendom på foto med oplysning om ejere og eventuel anvendelse.

Meget at vise

Der har været erhverv i mange af husene, ligesom flere har tjent som aftægtsboliger for gårdejere fra gårde i de omkringliggende sogne. Da der er meget at vise og fortælle om, bliver der kun tid til at gå gennem Strøvej, så de øvrige veje i Skævinge må vente til en anden gang.

Det er håbet, at der vil komme tilhørere, der kan supplere med oplysninger både om ejerforhold og de enkelte personer, og arkivet tager ligeledes meget gerne imod flere fotos.

Det er samtidig en slags fejring af foreningens 40 års jubilæum, idet Skævinge lokalhistoriske Forening blev stiftet den 23. november 1978. Jubilæet bliver dog ikke markeret, da arkivet i øjeblikket er lukket, da der foregår en større tagrenovering på Skævinge Bibliotek.

jbe

Publiceret 11 November 2018 16:00