Igen i år kan du opleve alt det bedste fra Bornholm ved den store messe i FrederiksborgCentret. Pressefoto

Igen i år kan du opleve alt det bedste fra Bornholm ved den store messe i FrederiksborgCentret. Pressefoto

Bornholm rykker til Hillerød igen i år

Både øjne og smagsløg kommer på arbejde i weekenden den 1. og 2. december. Her rykker messen 'Bornholm kommer til Hillerød' nemlig ind i FrederiksborgCentret

Det er andet år i træk, at 'Bornholm kommer til Hillerød' indtager FrederiksborgCentret og sætter fokus på - nå ja, Bornholm. I år finder den store messe, der er vokset fra 27 udstillere til 40, sted i weekenden 1. og 2. december og tæller alt lige fra kunsthåndværkere til fødevareproducenter, ligesom Destination Bornholm vil præsentere et udsnit af den store palette og af bonrholmske specialiteter og ferieattraktioner.

"De besøgende kan få det, de skal bruge til julebordet og til gaver", lyder det fra Kristina Lindeberg, der er marketingassistent hos Destination Bornholm.

Bornholm smager anderledes

Bornholm har i mange år tiltrukket kunsthåndværkere, og de senere år er der sat turbo på fødevareproduktionen, hvor smag og kvalitet er i fokus - og den anderledes type jord, der er på Bornholm end i resten af Danmark, giver ifølge Destination Bornholm, øen en helt særlig smag.

"Det gør også, at en række produkter, som ellers kun kan dyrkes sydligere i Europa, vokser på Bornholm, men terroir - som dækker kombinationen af jordbund og klima - gør at eksempelvis figner smager helt specielt", lyder det i en pressemeddelelse fra arrangørerne, hvori det også fremgår, at Bornholm er det sted i Danmark, der har flest solskinstimer. Omkring 1.900 timer om året. Dermed får en bornholmer altså godt 85 flere timer med sol end en gennemsnitsdansker.

Ingen tilfældighed

At den store bornholmerudstilling netop finder sted i FrederiksborgCentret er bestemt ingen tilfædighed.

"54 procent af vores danske feriegæster kommer fra Nordsjælland og København. Og vi kunne sidste år høre, at mange af de besøgende genoplevede besøg på Bornholm under messen", siger Kristina Lindeberg og tilføjer, at øen i Østersøen med cirka 40.000 indbyggere hvert år får besøg af 600.000 turister.

Der tages entré til messen. Læs mere på frederiksborgcentret.dk

hhs

Publiceret 11 November 2018 08:00