Maleren Hanne Lenskjold Grønbæk har skabt dette billede. Hun er med på udstillingen. Pressefoto

Maleren Hanne Lenskjold Grønbæk har skabt dette billede. Hun er med på udstillingen. Pressefoto

Kvinder & Kunst til kamp mod børneægteskaber

Kvinder skaffer penge til kampen mod børneægteskaber

Udstilling Når 67 kvindelige kunstnere og kunsthåndværkere udstiller på Kvinder & Kunst, så styrker de andre kvinder både lokalt og internationalt. Overskuddet fra udstillingen gives nemlig videre til kampen mod børneægteskaber, til Hillerød Kvindecenter, Mødrehjælpen i Hillerød, Bydelsmødrene i Hillerød Øst samt til en række legater blandt andet Zonta Hillerøds nye uddannelseslegat.

"Vi er sammen med Zontaklubber i 62 andre lande med til at støtte kampen mod barnebrude. Hver dag bortgiftes mange piger. Det betyder, at de bliver fjernet fra deres familier, taget ud af skolen og ofte bliver de alt for tidligt gravide. Det er graviditeter, som deres kroppe slet ikke er udviklet til, og det fører til fysiske skavanker, som de skal leve med resten af livet. Nogle gange er fødselsskaderne så invaliderende, at pigerne ender i social isolation," fortæller formanden for Zonta Hillerød, Susanne Idskov.

Det er business- og netværksorganisationen Zonta Hillerød, der for 12. gang inviterer til Kvinder & Kunst. Udstillingen foregår i FrederiksborgCentret i Hillerød i weekenden 10. Til 11. november klokken 10 til 16.

Kapp

Publiceret 09 November 2018 17:24