Modelteater. Foto: Sven-Erik Olsen

Modelteater. Foto: Sven-Erik Olsen

Gammeldags dukketeater på bymuseet

Gammeldags dukketeater på Hillerød Bymuseum første weekend i efterårsferien

børn Mange husker sikkert de fascinerende gammeldags dukketeatre udformet som Det Kongelige Teater med sindrige snoresystemer til sceneskift og små skuespilfigurer af papir, der kan føres frem og tilbage på scenen med pinde.

Nu har børn og andre barnlige sjæle chancen for at (gen)opleve en klassisk dukketeaterforestilling på Hillerød Bymuseum lørdag 13. og søndag 14. oktober kl. 10 til 10.25.

Troldens næsering

Det er ”Troldens Næsering”, som foregår omkring år 1900 på en gammel kostskole. Kostskolens skolestue ligger ovenpå resterne af et tidligere ”sortebrødrekloster” og herfra stammer også skolestuens store marmorkamin. Jens har fået en eftersidning og skal øve kongerækken – men han vil hellere rode i ruinerne fra det gamle kloster. Pludselig finder Jens en guldring – og så sker der ting og sager.

Medlem af Dansk Modelteaterforening Per Jørgensen fører tilskuerne sikkert igennem forestillingen og vil efterfølgende svare på spørgsmål og fortælle om fornøjelsen ved at lave gammeldags dukketeater.

Det velkendte dukketeater udformet som Det Kongelige Teater, blev trykt og udgivet i 1916 af litografen og forlæggeren Alfred Jacobsen. Lignende dukketeatre var kendt rundt omkring i Europa allerede i 1700-tallet og kom til Danmark omkring 1880.

Gratis forestilling

Forestillingen er gratis, men tilmelding er nødvendig. Skriv eller ring på post@museumns.dk eller tlf. 7217 0240. Der er kun 12 pladser pr. forestilling.

Efter forestillingen er man velkommen til at gå på opdagelse i resten af Hillerød Bymuseums udstillinger om Hillerøds historie.

Hillerød Bymuseum ligger på Helsingørsgade 65 (hjørnet af slotsparken). Dukketeaterforestillingen bliver spillet i museets gamle skolestue.

Mdt

Publiceret 09 October 2018 15:00