Agnete Brinchs portræt af Karen Blixen.

Agnete Brinchs portræt af Karen Blixen.

Ny portrætudstilling sætter markante kvinder i centrum

Margrethe Vestager afslører selv nyt portræt, som er en del af særudstilling på Frederiksborg Slot

I den kommende særudstilling "Kvinder der forandrer verden" på Frederiksborg Slot fortolker kunstneren Agnete Brinch en række nulevende og afdøde kvinder, der på hver deres måde har været med til at sætte præg på vores samfund.

"Den danske billedkunstner Agnete Brinch har gjort sig bemærket med en spændende serie af markante kvinder. Hendes portrætter kommer vidt omkring, hvor bl.a. berømte forfattere, billedkunstnere, politikere og vovehalse fra flyvningens barndom bliver skildret. Fælles for dem er, at de har været med til at berige og forandre det samfund, vi lever i," fortæller museet i en pressemeddelelse.

Vestager åbner udstillingen

Udstillingens nyeste portræt forestiller EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der vil være til stede under afsløringen fredag. Blandt de portrætterede er i øvrigt Anna Ancher, Karen Blixen, Sigrid Undset, Johanne Louise Heiberg og Elisabeth Jerichau Baumann.

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot blev opmærksomme på billedkunstneren Agnete Brinch, da hun deltog i Carlsbergfondets internationale portrætkonkurrence tilbage i 2015 på Frederiksborg Slot, hvor hendes portræt gjorde sig bemærket iblandt de mange hundrede deltagende kunstneres med sin originale tilgang til genren.

"Jeg håber, at særudstillingen giver vores gæster lyst til at gå på videre opdagelse i museets store permanente samling af portrætter og få bedre øje på de mange markante kvinder, der allerede pryder væggene," udtaler museumsdirektør Mette Skougaard.

Udstillingen "Kvinder der forandrer verden" og Agnete Brinchs nye portræt af Margrethe Vestager kan opleves på Frederiksborg Slot fra 13. oktober - 18. november.

Mdt

Publiceret 08 October 2018 07:00