Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Hillerød Bibliotek giver dig ordet

Danmarks Biblioteksuge fejres i Hillerød

kultur Fra 8. september og hele den efterfølgende uge 37 afvikles Danmarks Biblioteksuge ’18. Med aktiviteter, events og andre tiltag giver de danske folkebiblioteker alle en ekstra anledning til at tænke nærmere over hvad ord kan og gør ved og for os, og hvad det egentlig er vi bruger ord til.

På Hillerød Bibliotekerne sættes der fokus på ord hele efteråret, med en lang række af spændende arrangementer, som alle på hver sin måde handler om ord og sprog.

Ugen sparkes i gang mandag 10 september kl. 19-21 med en debataften om integration og kultur: hvornår føler man sig dansk, hvilke forhindringer udgør sproget for integration og hvordan er det at vokse op med to kulturer?

Til at besvare alle disse spørgsmål er der inviteret to af landes spirende unge digtere, som tilmed har anden etnisk baggrund end dansk, Nilgün Erdem og Özcan Ajrulovski. De vil læse op fra deres digte og diskutere danskhed og den svære integration. Du kan også møde Hillerød Kommunes frivillighedskonsulent Asiya Tabassum, som vil fortælle om sprogets indflydelse på integration i Hillerød Kommune.

Aftenen afsluttes med en struktureret samtale, hvor du kan tale med aftenens deltagere og give dit eget besyv med i debatten.

Er du nysgerrig på hvordan det danske sprog er ved at udvikle sig? Til Torsdagscaféen 13. september kl. 16-17 kan man møde Lise Bostrup, formand for Den Danske Sprogkreds, som holder et foredrag der lægger op til debat om centrale emner.

Der er fokus på indflydelsen fra det engelske sprog, de nye tendenser som for eksempel deling af sammensatte ord, dansk sprogpolitik – eller mangel på samme – og meget mere. Det hele sker i et hyggeligt forum med gratis kaffe og lidt sødt, og det er gratis at deltage.

Se hele programmet samt billetpriser på www.hilbib.dk eller snup et program på biblioteket.

logy

Publiceret 04 September 2018 14:00