Mads Nissen fortæller om sit arbejde bag kameraet. Pressefoto

Mads Nissen fortæller om sit arbejde bag kameraet. Pressefoto

Prisvindende fotograf gæster Grundtvigs Højskole

Fotograf Mads Nissen gæster Grundtvigs Højskole

fotografi Mads Nissen er en af Danmarks mest markante og prisvindende dokumentar-fotografer. Tirsdag 4.september kl.19.30 kommer han til Grundtvigs Højskole på Frederiksværksvej i Hillerød for at vise udpluk af sine billeder og fortælle om sine oplevelser som fotograf.

Mads Nissens arbejde sætter fokus på vor tids store globale udfordringer såsom ulighed, manglende menneskerettigheder og menneskets forhold til naturen. Foto: Mads Nissen

Mads Nissens arbejde sætter fokus på vor tids store globale udfordringer såsom ulighed, manglende menneskerettigheder og menneskets forhold til naturen. Foto: Mads Nissen Mads Nissen/ Berlingske

Intimitet og nærvær kendetegner Mads Nissens arbejde, som sætter fokus på vor tids store globale udfordringer såsom ulighed, manglende menneskerettigheder og menneskets forhold til naturen. Efter endt uddannelse som fotojournalist i 2007 bosatte Mads Nissen sig i Shanghai for at dokumentere de menneskelige og sociale konsekvenser af Kinas økonomiske vækst.

50 priser

Efter to år som freelancer i Kina flyttede han tilbage til Danmark og er i dag fastansat fotograf på Dagbladet Politiken. Han er internationalt repræsenteret af Panos Pictures, og hans arbejde publiceres i blandt Time, Newsweek, CNN, The Guardian, Stern og Der Spiegel.

I 2015 vandt hans billede af det russiske par Jon og Alex hovedprisen i World Press Photo. Foto: Mads Nissen

I 2015 vandt hans billede af det russiske par Jon og Alex hovedprisen i World Press Photo. Foto: Mads Nissen Mads Nissen

Mads Nissens arbejde er blevet hædret med over 50 priser internationalt og i Danmark, og ved det danske Årets Pressefoto er han blandt andet blevet tildelt hovedpriserne Årets Billede samt Årets Fotograf – to gange. I 2015 vandt hans billede af det russiske par Jon og Alex hovedprisen i World Press Photo.

Mads Nissen har udgivet fotobøgerne De Faldne (People’s Press) samt AMAZONAS (Gyldendal), som han arbejdede på i syv år. Han er netop kommet hjem fra Colombia, hvor han har fulgt konflikten og fredsprocessen tæt. Blandt andet har han fotograferet vinderen af Nobels Fredspris præsident Santos samt FARC-guerillaen, slumkvartererne og et illegalt kokain laboratorium.

Entréprisen er 80 kroner, som betales i døren. Efter foredraget vil der være kaffe og kage til alle.

Publiceret 02 September 2018 14:00