Annette Richards. Pressefoto

Annette Richards. Pressefoto

Sommerkoncert med amerikansk organist

International koncert i Frederiksborg Slotskirke

musik Sommerkoncerterne i Frederiksborg Slotskirke med danske og internationale solister fortsætter, og søndag 5. august kl. 17 er dansk-amerikanske Annette Richards solist ved alle tre orgler i Frederiksborg Slotskirke. Annette Richards er født af en dansk mor i England, hvor hun voksede op og fik sin musikuddannelse først på universiteterne i Oxford og Stanford siden i Amsterdam, hvor hun studerede hos professor Jacques van Oortmerssen. I dag bor hun i USA, hvor hun er professor i orgel og organist og forsker ved Cornell-universitet i Ithaca i østkyst-staten New York.

Engelsk og italiensk musik

Ved søndagens koncert spiller Annette Richards først engelsk og italiensk musik 1500- og 1600-tallet på kirkens enestående Compeniusorgel fra 1610. I Merulas ”Capriccio cromatico” bliver der rig lejlighed til at nyde orglets gamle middeltonestemning, som giver halvtonerækker ekstra krydderi. I Ascanio Mayones variationer over ”Fidele” hører deltagerne et afvekslende og farverigt værk af en af de væsentligste forgængere til den Italiensk baroks store mester Girolamo Frescobaldi.

Orgel fra 1864

På Marcussen-orglet fra 1864 spiller Annette Richards 1800tals værker af Fanny Hensel-Mendelssohn og Johannes Brahms. To liflige orgelkoraler af Brahms vil bringe de smukkeste og blideste klange frem fra det det historiske orgel bagerst i kirken. Og af Felix Mendelssohns højt begavede søster Fanny Hensel-Mendelssohn skal de høre to frie værker, som sjældent bliver spillet.

Annette Richards slutter af ved kirkens hovedorgel fra 1972, Andersen-orglet. Her spiller hun først et værk i wienerklassisk stil af Bach-eleven Johann Christoph Kellner og til slut tre markante værker af Johann Sebastian Bach, to dansante orgelkoraler og det sprudlende og medrivende ”Pièce d’Orgue”, hvor Bach udforsker orglets pragt og kraft i tidens franske stil.

Der er fri entré til koncerten.

logy

Publiceret 04 August 2018 06:00