Anna Libak, der er Venstres folketingskandidat i hillerødkredsen, debatterer med folketingsmedlem Pelle Dragsted fra enhedslisten på Grundtvigs Højskole.

Anna Libak, der er Venstres folketingskandidat i hillerødkredsen, debatterer med folketingsmedlem Pelle Dragsted fra enhedslisten på Grundtvigs Højskole. Foto: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Lokal folketingskandidat i debat på Grundtvigs Højskole

politik Grundtvigs Højskole på Frederiksværksgade inviterer til politisk debat med folketingsmedlem Pelle Dragsted fra Enhedslisten og Anna Libak, der er Venstres folketingskandidat i hillerødkredsen tirsdag den 7. august klokken 19.30.

Debatten afholdes i forbindelse med det årlige politiske sommerkursus 'Globalisering og Demokrati'. Her bruger omkring 70-90 personer hvert år en uge af deres sommerferie på at blive klogere på og diskutere samfundsforhold under et overordnet emne. Emnet for kurset er i år 'Folket'.

"Tirsdag den 7. august dag vil vi se nærmere på Folk og Europa i dilemmaet mellem statslig suverænitet og folkenes selvbestemmelsesret. For hvordan skal vi forholde os, når nationale mindretal pludseligt ønsker selvstændighed fra en EU-medlemsstat og samtidigt selv ønsker EU-medlemsskab som for eksempel i Skotland og Katalonien," skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Aftenens debattører bidrager med forskellige perspektiver på og holdninger til emnet. Pelle Dragsted er en dansk venstrefløjspolitiker, medlem af Folketinget for Enhedslisten, valgt i 2015 i Københavns Storkreds. Han er tidligere pædagogmedhjælper, aktivist og politisk rådgiver.

Anna Libak er journalist, debattør og folketingskandidat. Hun er uddannet cand.mag. i samfundsfag og russisk fra Aarhus Universitet. Hun har blandt andet været litteraturredaktør på Weekendavisen og Ruslandskorrespondent, udlandsredaktør og tidligere chefredaktør for Berlingske. Senest har hun udgivet bogen 'Forstå populismen!', der ligger på bestsellerlisten - og netop omhandler kursets emne Globalisering og demokrati.

Arrangementet er åbent for alle - og efterfølgende byder skolen på kage og kaffe i spisesalen. Der er gratis entré.

mw

Publiceret 31 July 2018 18:00