Hillerød bibliotek viser i øjeblikket en stor udstilling med over 100 forskellige værker af nordsjællandske kunstnere. Her er det udstillingsleder Karen Elsebeth Jensen ved ferniseringen i fredags.

Hillerød bibliotek viser i øjeblikket en stor udstilling med over 100 forskellige værker af nordsjællandske kunstnere. Her er det udstillingsleder Karen Elsebeth Jensen ved ferniseringen i fredags. Foto: Jan Stephan

53 kunstnere med i stor udstilling på biblioteket

53 kunstnere udstiller i Vandrehallen på Hillerød Bibliotek

kunst Igen i år er der en sommerudstilling med nordsjællandske kunstnere tilknyttet Billedkunstnernes Forbund i Vandrehallen på Hillerød Bibliotek. I år udstiller 53 kunstnere på den fælles medlemsudstilling, der blev åbnet med en fernisering i fredags.

Ved sommerudstillingen, der fylder hele Vandrehallen på biblioteket sommeren over, præsenterer de deltagende kunstnere nye værker, som spænder over en bred variation af udtryk. Som en tour de force gennem kunstens teknikker byder de godt 100 værker på maleri, grafik, fotografi, skulptur og installationskunst inden for genrer som konkret kunst, naivisme, surrealisme og abstraktion.

Trip Duo spillede gypsy-swing, fusionsjazz og andre musikalske overraskelser ved ferniseringen.

Trip Duo spillede gypsy-swing, fusionsjazz og andre musikalske overraskelser ved ferniseringen. Foto: Jan Stephan

Igennem de senere år har arrangørerne af udstillingen valgt ikke at give den et tema.

"Uden et tema er den enkelte kunstner stillet frit med hensyn til, hvad man vil vise, hvordan man vil udtrykke sig, og hvad man vil fortælle. Også betragteren er stillet frit og kan gå til værket 'ucensureret' uden at skulle søge efter skjulte eller tydelige referencer," forklarer formanden for Billedkunstnernes Forbund i region Nordsjælland Jørgen Willerup i en pressemeddelelse.

Bente Claudi, der er medlem af kultur- og fritidsudvalget i Hillerød Kommune, holdt åbningstalen ved ferniseringen.

"Hvad skal vi bruge kunst til - hvorfor har vi brug for kunst? Det spørgsmål er der mange, der har beskæftiget sig med igennem årene. Jeg vil sige noget i retning af, at "kunst er med til at danne mennesker og bør være en del af alle menneskers liv". Det er også rigtigt for manges vedkommende. Mange vil også mene, at de lever et godt liv uden at forholde sig aktivt til kunst i deres hverdag. Hvad er det så kunst kan bidrage med? Når jeg kigger rundt i lokalet her og ser alle de mange kunstværker, så mener jeg - udover, at det er nogle gode værker – at det kunst, vi ser her, er en hyldest til forskelligheden. Som en tour de force gennem kunstens teknikker, byder de godt hundrede værker på maleri, grafik, fotografi, skulptur og installationskunst indenfor genrer som konkret kunst, naivisme, surrealisme og abstraktion," sagde Bente Claudi blandt andet i sin åbningstale.

Trip Duo bidrog med gypsy-swing, fusionsjazz og andre musikalske overraskelser ved ferniseringen.

Udstillingen kan ses til og med 23. september. Du kan læse mere på www.facebook.com/vandrehallen og www.hilbib.dk.

Bente Claudi, der er medlem af kultur- og fritidsudvalget i Hillerød Kommune, holdt åbningstalen ved ferniseringen.

Bente Claudi, der er medlem af kultur- og fritidsudvalget i Hillerød Kommune, holdt åbningstalen ved ferniseringen. Foto: Jan Stephan

Udstillingen kan ses til og med den 23. september.

Udstillingen kan ses til og med den 23. september. Foto: Jan Stephan

mw

Publiceret 30 July 2018 11:30