Kronprins Frederik, Prins Vincent og Prins Christian foran det nye portræt. Pressefoto: Frederiksborg Slot

Kronprins Frederik, Prins Vincent og Prins Christian foran det nye portræt. Pressefoto: Frederiksborg Slot

Kronprinsen, bobler og bogsnak i slotshaven

Særarrangement for Biblioteksklubbens medlemmer 23. august

arrangement Torsdag 23. august kl. 15-17 byder Hillerød Bibliotek Biblioteksklubbens medlemmer på en omvisning på Frederiksborg Slot i udstillingen 'H.K.H. Kronprins Frederik – Prins i Danmark' og efterfølgende 'Bobler & Booktalk' i Slotshaven.

Kronprinsesse Mary indledte sin smukke tale i anledning af Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag med at spørge: "hvordan indfanger man et menneske som dig?"

Svaret var, det kan man ikke, men ingen tvivl om, at Kronprinsen er en mand, der rummer mange facetter, hvilket den nuværende udstilling på Frederiksborg Slot også vidner om.

Et liv i tableauer

Det Nationalhistoriske Museum Frederiksborg Slot har i anledning af Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag arrangeret udstillingen 'H.K.H. Kronprins Frederik – Prins i Danmark' i Riddersalen.

Udstillingen fortæller om Kronprinsens tilværelse og pligter og følger ham gennem de forskellige perioder og begivenheder i hans liv. Barnedåb, militærtjeneste, bryllup, personlige interesser, ekspeditioner m.m.

Udstillingen er bygget op med store tableauer, hvor man blandt andet kan opleve Kronprinsparrets forlovelse og bryllup med tilhørende dragter og taffelopdækning.

Deltagerne mødes ved indgangen til Det Nationalhistoriske Museum i den indre Slotsgård kl. 14.45 og får en omvisning i udstillingen kl. 15-16. Efter omvisningen går man en tur ud i Slotshaven, hvor biblioteket byder på 'Bobler & Booktalk'.

Her vil man præsentere et udvalg af den litteratur, der har haft betydning for Kronprins Frederik.

Medlemmer af Biblioteksklubben kan købe billet til arrangementet for 50 kroner på www.hilbib.dk fra fredag 27. juli. Der er kun plads til 30 deltagere.

Bliv medlem af klubben

Hvis man ikke allerede er medlem af Biblioteksklubben, kan man hurtigt blive det ved at udfylde tilmeldingsformularen på www.hilbib.dk. Herefter modtager man medlemskort og velkomstfolder med posten.

jesl

Publiceret 20 July 2018 14:00