Kom med grænseforeningen på tur. Arkivfoto

Kom med grænseforeningen på tur. Arkivfoto

Tur til Slesvig med Grænseforeningen

arrangement Er Sydslesvig bare det sted syd for grænsen, hvor man køber øl, vand og slik i stor mængder. Er det derfor, der er så mange i grænsebutikkerne, der kan dansk. Eller er der også noget andet at opleve syd for grænsen.

Det vil Grænseforeningen for Hillerød og omegn gerne tage i øjesyn, og inviterer derfor interesserede med til en tur syd for grænsen.

I dagligdagen er der anslået 40-50.000 der kalder sig dansksindede sydslesvigere. På en fire dages tur 7.-10. september, vil man kunne besøge den sydligst beliggende danske skole ikke langt fra Rendsborg, en af de nordligste i Glyksborg, samt den største, nemlig Duborg Skolen i Flensborg.

Nord og syd for grænsen

Der bliver et besøg i Glyksborg danske kirke, rundvisning på frugtmuseet Pomarium Anglicum med mere end 700 æblesorter og 130 pæresorter, og rundvisning på Søfartsmuseet i Flensborg. Der bliver besøg nord for grænsen på Gråsten gamle Kro, hvor der bliver inviteret til Sønderjysk Kaffebord, og på Grænsemuseet ved den gamle Kongeågrænse fra 1864 til 1920.

Har man lyst til at vide mere, kan man formand Bent Kauffmann på tlf. 4825 2511.

jesl

Publiceret 11 July 2018 18:00

SENESTE TV