Den unge, talentfulde organist David Bendix Nielsen spille i Slotskirken på søndag.

Den unge, talentfulde organist David Bendix Nielsen spille i Slotskirken på søndag. Pressefoto

Orgelkoncert i Slotskirken

Næste koncert i serien af sommerkoncerter i Slotskirken bliver med den unge, talentfulde organist David Bendix Nielsen søndag den 15. juli klokken 17.

David Nielsen er i forvejen kendt i slotskirken, hvor han sidste år var konstitueret en periode på deltid. Han afsluttede også sidste år sine studier med topkarakter og studerer nu i solistklassen hos Hans Fagius. Han har tillige deltaget i orgelkonkurrencer i USA, Østrig og Canada.

David Bendix har medvirket i flere koncerter i Slotskirken, både som imponerende solist og forrygende medspiller ved 400-års jubilæet sidste år i uropførelserne af Peter Navarro-Alonsos værker Frederiksborg Gloria og Doxologica.

Ved koncerten søndag vil han spille værker på det historiske Compenius-orgel af Ian Pieterszoon Sweelinck, den store hollandske komponist og orgelvirtuos, som tiltrak så mange tilhørere og studerende fra især Tyskland, at han i samtiden fik tilnavnene 'Der deutschen Organistenmacher' og 'Orpheus fra Amsterdam', det sidste efter den græske sagnskikkelse, der med sit spil henrykkede vilde dyr, lokkede træer og klipper til dans og ændrede flodernes løb.

Herefter kan der høres ganske ny musik på det historiske instrument af Franz Danksagmüller, der er professor i orgel og improvisation ved Musikkonservatoriet i Lübeck.

David Nielsen går herefter til kirkens hovedorgel af P.G.Andersen pg spiller værker fra romantik og barok.

Også franske virtuose værker vil fylde kirkerummets hvælvinger denne eftermiddag: Charles-Marie Widors Allegro Vivace fra den store kendte 5. orgelsymfoni og Toccata fra Suite op.5 af Maurice Duruflé.

Klokken 16.30 vil der være musik på klokkespillet. Der er gratis adgang.

mw

Publiceret 08 July 2018 13:00