Borgmester Kirsten Jensen besøger Kom med-gågruppen i Brohuset 27. juni. Pressefoto

Borgmester Kirsten Jensen besøger Kom med-gågruppen i Brohuset 27. juni. Pressefoto

Borgmester går sammen med de ældre

Borgmester Kirsten Jensen besøger Kom med-gågruppen i Brohuset

Politik Borgmester Kirsten Jensen tager med på gåtur sammen med Kom med-gågruppen i Brohuset 27. juni. Meningen med turen er, at hun ved selvsyn kan opleve værdien af initiativet, fællesskabet og det frivillige engagement, som ligger bag. Turen varer cirka 45 minutter, og bagefter er der fælles kaffe og te i Brohuset.

Gågruppe-ideen bygger på, at en lille engageret gruppe frivillige igangsættere understøttet af frivilligcentret tager initiativ til at starte en lokal gågruppe med udgangspunkt i et boligområde, plejecenter eller nabolag.

Gågrupperne er målrettet mindre mobile ældre, som ikke kan overskue at deltage i mere formaliserede tilbud som stavgang eller vandreture. Udfordringen er i opstartsperioden at få motiveret områdets beboere til at gå med og særligt engagere et par af deltagerne som tovholdere for gruppen. Tovholderne hjælper med at få nye deltagere ind i gruppen og møder op med et smil for at motivere gruppen, også når det regner.

Mindst en gang om ugen

Grupperne går minimum en gang ugentligt. I Hillerød Kommune er der grupper i områderne Brohuset i Hillerød Øst, Lions Park, Ny Hammersholt, Plejecenter Bauneparken i Skævinge, Plejecenter Skovhuset i Hillerød Øst, Plejecenter Sophienborg og Skoleparken i Hillerød Vest

"Gågruppen i Brohuset startede for et år siden med to deltagere, og den er siden vokset til 23 deltagere. Det er Hillerøds mest internationale gågruppe med deltagere fra blandt andet Tyrkiet og Sri Lanka. Gruppen har udviklet et godt socialt fællesskab, hvor de både har holdt julefrokost og fejret runde fødselsdage sammen. "Kom med" har i den forbindelse også etableret et fint samarbejde med Brohuset," skriver Frivilligcenter i en pressemeddelelse.

"Kom med" er et samarbejde mellem Frivilligcenter Hillerød, Hillerød Kommune, en række lokale foreninger og frivillige med formålet at forebygge ensomhed blandt ældre.

Kapp

Publiceret 22 June 2018 06:00