Du kan blandt andet høre fabelagtige fortællinger, når der er klostermarked på Æbelholt Klosteruin.

Du kan blandt andet høre fabelagtige fortællinger, når der er klostermarked på Æbelholt Klosteruin. Arkivfoto: Martin Warming

Klostermarked: Drik mjød, leg ridder, skyd med bue og pil og hør de fabelagtige fortællinger

Museum Nordsjælland inviterer endnu engang til Middelaldermarked på Æbelholt Klosterruin ved Istedrødvejen

arrangement I middelalderen var Æbelholt Kloster rammen om 14 dages sydende markedsaktivitet i anledning af den hellige Sankt Vilhelm – klosterets tidligere abbed, der blev helgenkåret i året 1224.

Pilgrimme valfartede til klosteret, syge kom for at blive helbredt og handlende falbød deres varer. I dag foregår det hele på blot to dage, men stadig med stor aktivitet og stemningsmættet atmosfære. Klostermarkedet indledes med en gudstjeneste i klosterruinerne lørdag den 23.juni klokken 11.

Du kan komme med en tur tilbage i tiden, når der er klostermarked på Æbeholt Klosterruin i weekenden den. 23 og 24. juni.

Du kan komme med en tur tilbage i tiden, når der er klostermarked på Æbeholt Klosterruin i weekenden den. 23 og 24. juni. Arkivfoto: Martin Warming

"Kom med tilbage i tiden og lad sanserne gå på opdagelse. Smag på Middelalderens mad og drikke - øl, mjød, most, velsignet brød, sild, gnaveben, pølser og fyldte pandekager. Lyt til sang, musik og fabelagtige fortællinger. Deltag selv i kædedans og mærk spændingen, når ridderne fægter på markedet og bueskytterne kæmper om æresprisen," skriver museet i en pressemeddelelse om arrangementet.

Du kan også gøre gode køb hos de handlende eller se de forskellige arbejdende værksteder; uldkonen, stenhuggeren, garnfarveren rebslageren og urte- og smørværkstedet, og så kan du høre om klostrets historie og om klosterhavens urter og deres kraft.

Børnene kan hugge i sten, lege ridder, kærne smør, lave salve, skyde med bue, snitte knive, male sværd eller smykkeskrin og prøve ridderhestene.

mw

Publiceret 08 June 2018 09:00