Søndag 3. juni kan man på en guidet tur på den tohjulede opleve parforcelandskabet i den nyåbnede nationalpark. Foto: Fri-hjul

Søndag 3. juni kan man på en guidet tur på den tohjulede opleve parforcelandskabet i den nyåbnede nationalpark. Foto: Fri-hjul

Cykeltur i kongens spor når nationalparken åbner

DGI inviterer på 15 km fantastisk natur-tur med guide 3. juni

DGI inviterer på cykeltur i Gribskov, når Nationalpark Kongernes Nationalpark åbner 3. juni. Undervejs er der smagsprøver på pølser og øl lavet af lokale.

Her kan man komme ud og opleve skoven og få forklaringen på, hvorfor Nationalpark Kongernes Nordsjælland er på højde med Grand Canyon og Taj Mahal, ifølge opfordringen fra formanden for Hillerød Bys Lokalråd, Tim Karll.

Han er med til at arrangere cykelturen 'På cykel i Kongens Fodspor' og glæder sig til at kunne byde deltagerne velkommen til en forunderlig verden i parforcejagtlandskabet, som er på Unesco's liste over verdenskulturarv.

“Turen er utrolig flot og byder på afvekslende natur. Nogle steder er der meget mørke strækninger med granskov og andre steder lyse bøgeskove. Derudover er der både moser og lyse enge i nationalparken,” siger Tim Karll i en pressemeddelelse fra DGI.

Ud over en skøn dag i skoven håber han, at deltagerne bliver så glade for det, de har set og hørt, at de kører turen på egen hånd. Og at de lærer at køre efter skiltene i skoven, så de ikke skal have et kort med i lommen

Deltagerne bliver delt i grupper og har alle en guide med til at fortælle historien om området. Undervejs er der et stop ved en af Nordeuropas største bjælkehytter, Bassebjerg Blokhus.

Pølser og specialøl

Her bliver deltagerne budt på smagsprøver i form af pølser fra Tikøb Røgeri og Slagter og smagsprøver på specialøl fra nanobryggeriet Gurre Bryghus. Både slagter og bryggeri holder til i nationalparken.

Ved den imponerende bjælkehytte bliver der fortalt om flora og fauna i nationalparken, og der bliver tid til hygge og lidt afslapning, inden turen går tilbage til udgangspunktet ved Frederiksborg Slot.

Familier med børn over 10 år kan sagtens være med. Og man kan møde op med sin almindelige cykel, da der er mange grusveje på turen. Man skal dog være i okay form for at tilbagelægge de cirka 15 kilometer med let bakket terræn.

Mød op kl. 12.30 for afgang kl. 13. Tilmelding senest 30. maj på www.dgi.dk.jesl

Publiceret 22 May 2018 05:00