Jake Green er sammen med Marco Diallo og Laust Nielsen jambandet til den første jam i Café Slotsbio fredag 26. januar.

Jake Green er sammen med Marco Diallo og Laust Nielsen jambandet til den første jam i Café Slotsbio fredag 26. januar.

Hillerøds spillesteder går sammen ny serie 'jam-sessions'

Fire spillesteder i Hillerød Kommune lancerer nyt initiativ, som skal samle byens musikere og musikelskere

Her i 2018 starter en ny tradition på spillestederne i Hillerød.
Én gang om måneden vil der på et nyt spillested i kommunen være jam-session, hvor musikere kan spille med hinanden og prøve kræfter med de professionelle musikere, som
er værter for aftenen.
Arrangementerne er for musikere på alle niveauer, og de vil blive skruet sammen, så det også er en oplevelse for publikum.
Fik du læst: Lea Korsgaard gæster Hillerød: "Den, der hvisker lyver"
Det er Café Slotsbio, Nødebo Kro, Føllegaard i Skævinge og Klaverfabrikken, som er spillestederne bag ideen. De fire håber, at byens musikere kommer ud af huse, øvelokaler, musikskole, gymnasiet med mere og tager del i løjerne.
Hver jam vil have et nyt tema, som passer til spillestedets aktiviteter. I januar præsenterer Café Slotsbio en blues-jam, i februar og marts står henholdsvis Føllegaard i Skævinge og Nødebo Kro for en pop-/rock-jam, og serien slutter i april i Buddhas Jazz Club på Klaverfabrikken med en jazz-jam.

Publikum på scenen

En jamsession kan se ud på mange måder, og jam-kulturen har altid spillet en central rolle i musikverdenen. I Hillerød-udgaven vil en jam-session bestå af tre professionelle musikere, som er aftenens jam-band. De tre musikere er udvalgt, så de kan spille med på hvad som helst. Publikum vil så kunne komme på scenen og spille med bandet, andre eller solo. Sidder der en trommeslager blandt publikum, byttes plads med jambandets trommeslager osv.

“Musiklivet vokser”

På Klaverfabrikken, som sponsorerer jam-serien, håber man, at byens musikere vil bakke op og dukke op og spille med:
”Musiklivet vokser og vokser i alle krogene af Hillerød. Der er mange koncerter, og vores fornemmelse er, at antallet af aktive musikere er stigende. En af opgaverne til de regionale spillesteder er at gøre noget for det lokale musikmiljø. Vi håber, at jam-sessions vil skabe nye møder mellem musikere, og at publikum vil komme op opleve det mangfoldige musikliv, byen huser,” udtaler daglig leder af Klaverfabrikken Jens Jepsen i en pressemeddelelse.

Programmet for jam-sessions serien er:
26. januar kl. 20: Blues-jam i Cafe Slotsbio
25. februar kl. 15: Pop-/rock-jam på Føllegaard, Skævinge
9. marts kl. 20: Pop-rock-jam på Nødebo Kro
12. april kl. 19.30: Jazz-jam på Klaverfabrikken i Buddhas jazz club

Publiceret 22 January 2018 07:00