Mød forfatter Katrine Marie Guldager på Grundtvigs Højskole

Den roste forfatter, som er vokset op i Hillerød, fortæller om sit forfatterskab, når hun besøger Grundtvigs Højskole

Katrine Marie Guldager er forfatter til en lang række digte, noveller, romaner og børnebøger. Hun er vokset op i Hillerød som datter af en skovbrugskandidat og en landskabsarkitekt. Fra hun var tre til seks år, boede hun med sine forældre i Zambia. I 1994 blev hun cand.phil. i dansk fra Københavns Universitet og samme år afsluttede hun Forfatterskolen og debuterede med digtsamlingen Dagene Skifter Hænder.
Tirsdag 16. januar kl. 19.30 kommer Katrine Marie Guldager til Grundtvigs Højskole og fortæller om sit forfatterskab.

Køgekrøniken

Katrine Marie Guldager har udsendt seks bind i Køgekrøniken. Køgekrøniken begynder i 1938 og slutter i 1988 og dækker således 50 års Danmarkshistorie og den familierevolution, som fandt sted i 70'erne. I krøniken følger vi fire generationer i en konkret familie fra Køge, dog med hovedvægten på de to centrale figurer, Henry og Leonora.

Filmatisering

I 2017 udkom en selvstændig roman, En uskyldig familie. Den blev til, fordi Peter Aalbæk spurgte Katrine Marie Guldager, om hun ikke ville skrive en roman, som han så kunne filmatisere.
Mod et forskud ville han så give hende nogle forskellige benspænd. Et af dem var, at romanen skulle foregå i Svendborg, et andet var, at den skulle have en præst i hovedrollen.
I sit foredrag fortæller Katrine Marie Guldager, hvordan samarbejdet kom i stand og om, hvordan romanen tog en drejning – og pludselig kom til at handle om noget helt andet. Hun fortæller også om, hvordan Køge-krøniken blev til, og om hvordan er det at skrive et større romanværk.

Kaffe og kage

Entré, kaffe og kage koster 80 kroner, der betales i døren. Arrangementet er gratis for unge under 30 år.

Publiceret 13 January 2018 15:00

SENESTE TV