Foredrag om forskning og diabetes

Forskningschef fortæller om forskningen på diabetesområdet lige nu

Diabetes er en ny, stor ”folkesygdom”. Den koster mange mennesker - patienter og pårørende – meget energi. Den koster også samfundet rigtig mange penge. Såvel antallet af patienter som de offentlige udgifter er stærkt stigende.
Derfor er det vigtigt, at der forskes i diabetes. Mere viden om denne sygdom - dens opståen og behandling – er nødvendig, hvis den negative udviklingen skal bremses. Steno Diabetes Center er det førende sted i Region Hovedstaden inden for dette område.
Hillerød får nu besøg af forskningschef Birgitte Brock fra Steno. Sammen med Christian Stevns Hansen, som er forsker på Steno, informerer hun om igangværende projekter og om baggrunden for udvælgelsen af områder, der skal forskes i.
Forskningen tager altid udgangspunkt i patienternes behov, oplyser Birgitte Brock. Men hvordan prioriterer man?
Der forskes for tiden i f.eks. hvilke patienter, der har reelt behov for en glucosemåler – et blodsukker-måleapparat, som spændes fast på patientens arm, og som kontinuerligt måler dennes blodsukker, således at patienten til hver en tid kan aflæse sit blodsukker ved at kigge på displayet på sin arm.
Mødet finder sted onsdag 17. januar kl. 19–ca. 21 i Kedelhuset, Fredensvej 12 C, Hillerød.
Mødet er gratis, og der serveres en forfriskning. Alle er velkomne.
Diabetesforeningen vil gerne have forhåndstilmeldinger på tlf/sms 21 78 32 22 eller per mail til inge.mynster@gmail.com, men når du ikke dette, så bare kom,lyder det fra foreningen.

Publiceret 12 January 2018 20:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV