Ronja Røverdatter kommer til Kulsviergården

Kulsvierscenen har lørdag den 20. januar premiere på forestillingen Ronja Røverdatter – en fortælling af den kendte svenske forfatter Astrid Lindgren og det er den danske musiker Sebastian, der har skrevet musik og sange til forestillingen

Af
Af Claus Beyer

Prøverne er i fuld gang på Kulsvierscenen i Alsønderup inden den store premiere på 'Ronja Røverdatter', lørdag den 2o. januar klokken 15.30. Der venter en god historie med en masse smukke sange, lover formanden for Kulsvierscenen på Kulsviergården, Susanne Andreasen, en forestilling der varer cirka 2 ½ time incl. pause.

Det er den danske musiker, Sebastian, der har oversat Astrid Lindgrens fortælling om Ronja Røverdatter og det er også Sebastain der står bag de smukke sange.

Forestillingen handler om Ronja Røverdatter der bor i Mattisborgen sammen med sine forældre og alle røverne. Birk er søn af Borka, Mattis' værste fjende. Borka og hans røverbande er flyttet ind på den anden side af Helvedsgabet.

To stærke piger

Det er de to 16-årige piger, Trine Schmidt og Lærke W. Boll, der har de to hovedroller som henholdsvis Ronja og Birk. Begge piger er fra Tulstrup og de startede begge på scenen første gang, da de var 10 år.

”Vi har det rigtigt godt sammen på scenen – vi er meget trygge ved hinanden,” fortæller Trine og Lærke og de har begge to været med i flere forestillinger og det er også her, at de to piger har udviklet deres sangtalent.

”Vi bruger nok fem til seks timer om ugen på at øve, både for os selv og sammen med alle de andre om søndagen. Sangene kender vi jo fra vores barndom og vi kunne næsten dem alle i forvejen,” fortæller Trine, der dog ikke drømmer om at blive skuespiller senere i livet.

”Jeg synes det hyggeligt og sjovt at være sammen med alle de andre. Det har også udviklet mig personligt, jeg er bedre til at tale med mennesker jeg ikke kender i forvejen – jeg er blevet mere åben,” fortæller Trine og Lærke fortsætter:
”Jeg havde drømmen om, at jeg skulle stå på de store scener. Men nu er jeg faktisk lidt i tvivl. Men jeg har også udviklet mig meget. Jeg er ikke bange for at stille mig op og tale foran en forsamling og det har også styrket mig i forhold til at skulle op til eksamen.”

Stikker af 

I forestillingen bliver Ronja og Birk rigtig gode venner og de vælger at stikke af sammen. De flytter ud i skoven i en forladt bjørnegrotte, hvor de prøver at klare sig selv. Det går fint, mens det er sommer, men vinteren nærmer sig, nætterne bliver koldere og Ronja længes endnu mere efter Mattisborgen og røverne.

En dag hvor Ronja skal hente vand, finder hun Mattis grædende nede ved elven. Han vil have Ronja til at komme hjem, for han savner hende uendeligt meget. Men Ronja vil kun vende hjem, hvis Birk kommer med.

Mattis overgiver sig, men Birk vælger i stedet at tage hjem til Borka, og alle bliver til sidst enige om at stoppe krigen mellem de to røverslægter, så alle kan leve i fred og ro.

Travlhed før premieren

Instruktør Jannik Hingstrup Larsen har travlt med at få de sidste ting på plads. Han skal lige havde de 27 børn og voksne på scenen til at føle sig trygge med det hele og det samme skal de 10, der arbejder bag scenen.

”Vi er ikke nervøse, men der skal altid være lidt uro i maven. VI startede helt tilbage i august, hvor vi skulle finde de rigtige skuespillere til rollerne. I september gik prøverne så i gang, og jeg synes vi har et stærkt hold til denne fantastiske forestilling. Trine og Lærke ( Ronja Røverdatter og Birk) er meget sangstærke og de har spillet meget teater også med sang. Så der venter publikum en fantastisk forestilling;” siger Jannik, inden han fortsætter med at arbejde med forestillingen.

Se mere om billetter på www.Kulsvierscenen.dk
Forestillingen kan ses følgende dage:
Lørdag den 20/1-2018 kl. 15.30 (premiere)
Søndag den 21/1-2018 kl. 14.30
Lørdag den 27/1-2018 kl. 14.30
Søndag den 28/1-2018 kl. 14.30
Lørdag den 3/2-2018 kl. 14.30
Søndag den 4/2-2018 kl. 14.30

Røverkongen Mattis med sin nyfødte datter, Ronja. Foto: Claus Beyer

Røverkongen Mattis med sin nyfødte datter, Ronja. Foto: Claus Beyer

null

Publiceret 07 January 2018 17:47

SENESTE TV