Piraterne fra Penzance i Støberihallen

Anmelderost forestilling kommer til Hillerød i starten af det nye år

Den Ny Opera og Figaros nye forestilling 'Piraterne fra Penzance - svinger træbenet og går planken ud', som havde premiere i oktober i Musikhuset Esbjerg, og som derefter er taget på landsturné, er ramt af succes. Den har netop rundet 50 solgte forestillinger i teaterforeninger og kulturhuse over hele landet - og nu er turen kommet til Hillerød.
”Vi er utrolig glade for, at teaterforeningerne har taget så godt imod Piraterne, og vi glæder os til at vise den nyoversatte forestilling for publikum i hele landet,” siger operachef Hans Dueholm fra Figaros.
Fik du læst: Vinhuset Stoltz: Gin og tonic er årets nytårsdrink
De tre sangere Rasmus Krogsgaard, Lisbeth Kjærulff og Hans Dueholm har nyoversat alle sangtekster og alle dialoger, og pianisten Allan Dahl Hansen har givet musikken sit helt eget twist. Så Piraterne fra Penzance fremstår ligeså ny og dugfrisk, som da den havde premiere i 1879.
Gilbert & Sullivans uforglemmelige operette Piraterne fra Penzance er et overflødighedshorn af sentimentale sørøvere, bøvede betjente, dejlige damer, tunghøre tanter, flotte fyre og gamle generaler. Musikken i Piraterne er ikke så kendt i Danmark som Gilbert & Sullivans HMS Pinafore, men den er lige så smuk og indeholder lige så mange dejlige melodier.
Læs også: SE BILLEDERNE: Mono kom hjem til jul
Hos Figaros varetages alle rollerne af sopranen Lisbeth Kjærulff, barytonen Hans Dueholm og den nytilkomne skuespiller, sanger og entertainer Rasmus Krogsgaard. Orkestret er Figaros faste husorkester OneBigMan Symphony Orchestra i skikkelse af pianist m.m. Allan Dahl Hansen.
Piraterne fra Penzance kan opleves i Støberihallen fredag den 19. januar klokken 19.30 og igen lørdag den 20. januar klokken 16. Du kan læse mere om forestillingen på www.figaros.eu.
mw

null

Publiceret 31 December 2017 09:00

SENESTE TV