Bibliotekerne er klar til foråret

Der venter en masse oplevelser på bibliotekerne i Hillerød i løbet af vinteren og foråret

Af
Martin Warming

Martin Warming

Bibliotekerne i Hillerød er ved at være klar til et nyt år, og foråret byder blandt andet på et foredrag med lokale hillerød-forfattere om kvinder og kastesystemer i Indien, og i bogcafeen står den på inspirerende rejselitteratur. Du kan også høre om den grønlandske by Qullissat, som efter nedlæggelsen og tvangsflytningen, der var dikteret af den danske stat, stadig besøges af de tidligere beboere.
Mens vinteren endnu har sit faste tag i os, kan du hygge dig med indendørssysler ved et foredrag om hæklingens mange muligheder eller forberede dig til forårets fester og lære at skrive fest- og lejlighedssange.
Fik du læst: Stor smykkekæde er kommet til Hillerød
Når naturen begynder at springe ud, kan du komme til workshop og lære at bygge et Pinhole-kamera, tage gode billeder og selv fremkalde dem.
Biblioteket får i foråret besøg af succesforfatter Morten Ramsland, som vil fortælle om sin nye bog 'Æg' og sit forfatterskab. Liv Nimand Duvå, som har skrevet bogen 'Vi er vel helte', vil på en temaaften, der er arrangeret i samarbejde med TUBA, fortælle om, hvordan det påvirker børn at vokse op i familier med alkoholmisbrug.
Denne sæson byder derudover på gensyn med de populære samtalesaloner, torsdagscaféer og litteraturquiz.

Intimkoncert

Hvis der skal musik til at bryde vintermonotonien, er der intimkoncert med Souvenirs, hvor Nils Torp fortæller om musikkens litterære undertoner.
Vil du have en helt særlig musik- og poesi oplevelse, kan du i den gamle cisterne Bredevang høre en musiker og digter, som sammen skaber en uforglemmelig oplevelse i det gamle vanddepots specielle akustik.
Fik du læst: Forening skal genskabe torvehandlen i Hillerød
For bibliotekets mindste gæster er der endnu engang masser af spændende aktiviteter på programmet. De kan blandt andet deltage i den store eventyrdag eller høre Den Blå Heks fortælle eventyr for de 3-5-årige.
I vinterferien er der fastelavn på Skævinge Bibliotek og Føllegård, du kan lære at flette hår på nye, vilde måder, blive tryllekunstner, møde en vaskeægte viking eller animere en film om Cirkeline.
Hvis der er en lille ny på vej, er der hjælp at hente med fysisk fødselsforberedelse med en jordemoder. Der er også mødregruppecafé, hvor fædre selvfølgelig også er meget velkomne, eller I kan tage til koncert for de 0-3-årige med AnneO-Duo, hvor der er fokus på sprog, rytme og bevægelse.
Foråret bliver budt velkommen med en havedag for hele familien, og de 9-12-årige kan igen i år melde sig til mini-filmskolen, der mødes hver mandag.

Forårsudstillingen

Hvis du vil høre mere om den Censurerede Forårsudstilling, som afholdes af Hillerød Kunstforening, kan du på biblioteket møde årets censurkomité, der vil fortælle om deres eget billedkunstneriske arbejde og om, hvordan værker til udstillingen udvælges. Anne Munnecke Christensen, som også sidder i censurkomitéen, har desuden skabt en udstilling til bibliotekets Vandrehal. Her undersøger hun myter i litteratur og pop-kultur gennem tekstil, akvarel, optiske illusioner og meget mere.
Helt omvendt fokuserer årets første udstilling med Christian Jensen og Niels Larsen på det konkrete og minimalistiske.
Vandrehallens udstillinger spejles også i temaerne for Børneværkstedets aktiviteter, hvor der både skal arbejdes med stempler, tyl, laves monstre og fantasivæsener.
Du kan se hele programmet i et katalog, som du kan hente på biblioteket eller online på www.hilbib.dk. Her kan du også se datoer og tidspunkter for de enkelte arrangementer.

null

Publiceret 29 December 2017 05:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV