Gys:

Få en tur i det kolde vand med Nødebo Vikingerne

Søndag 12. november kan man afprøve vinterbadningens glæder

Nødebo Vikingerne inviterer i lighed med flere andre vinterbadeklubber i Nordsjælland, til åbent hus søndag 12. november kl. 10-12. Her har alle interesserede mulighed for at afprøve vinterbadningens glæder, som det lyder i en pressemeddelelse fra klubben, der fortsætter: “Klubben råder over omklædningsfaciliteter og sauna, så der er rig mulighed for at komme i søen flere gange, når man har fået varmen i saunaen.”
“Vinterbadning er ren well-ness for krop og sjæl. Det er noget helt særligt at komme i det kolde vand. Kroppen bobler af velvære, når blodet og endorfinerne pumper rundt i kroppen, og man bliver fyldt med et enormt mentalt overskud,” fortæller klubben videre.

En aktiv klub

Nødebo Vikingerne er en af de få klubber, som bader i en sø, nemlig Esrum Sø, der er en af Danmarks reneste søer. Nødebo Vikingerne er en aktiv klub. Igennem vinterbadersæsonen, som varer fra 1. oktober til 1. april, foregår der et væld af aktiviteter, der er med til at styrke det helt unikke fællesskab, der er mellem Nødebos vinterbadere.
Første lørdag i måneden er der brunch, som indtages i klubhuset efter badningen. Langt de fleste tager en tur i søen to til tre gange. Jul og nytår bliver fejret med et glas champagne på søbredden, hvor alle er iført hatte og håndklæder; det kan være ganske spektakulært.

I internationalt farvand

Ud over de hjemlige vinterbadersysler har vikingerne tradition for at tage på tur. Turene går både til vinterbadervenskabsklubberne i Hornbæk og i Bernau bei Berlin i det tidligere DDR. Den årlige vinterbaderfestival i Skagen i januar er en fast tradition og et af sæsonens højdepunkter for flere Nødebo Vikinger. Denne sæson overgås Skagen Vinterbaderfestival imidlertid af VM i vintersvømning, som foregår i starten af marts i Tallinn i Estland. Omkring 15 vikinger fra Nødebo drager af sted for at deltage i forskellige discipliner.
Nødebo Vikingerne holder til på Krostien 11, Nødebo, Fredensborg.
gs

Publiceret 10 November 2017 06:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV