En aften i Dan Turèlls ånd med digte og film

Claus Høxbroe læser op og introducerer dokumentarfilmen

Nutidens Dan Dan Turèll, Claus Høxbroe, der både er digter, forfatter og underviser, kommer til Café Slotsbio onsdag 8. november kl. 19.
Her vil han læse op af sin seneste digtsamling 'Kongens København' og introducere dokumentarfilmen om Dan Dan Turèll.
Claus Høxbroe debuterede i 2006 med digtsamlingen 'Hylet fra gaden', og 2011 modtog han Dan Turèll-prisen, der gives til personer, der arbejder i Dan Turélls ånd. Med en check på kr. 6.000 kr. fulgte også et af Dan Turèlls færdigbundne slips.

En karmacowboy

Filmen, Claus Høxbroe introducerer, er 'Onkel Danny - Portræt af en karmacowboy' fra 2002 instrueret af Lars Movin og Steen Møller Rasmussen.
Med over 90 udgivelser bag sig, døde Dan Turèll i en alder af kun 47 år. Forfatterskabet var overvældende både i omfang og betydning.
Udgivelserne omfatter blandt andet digte, erindringsværket 'Vangede billeder', der handler om Dan Turèlls barndom og ungdom, en fagbog om vampyrer, og en serie på 12 kriminalromaner, der primært foregår på Vesterbro.
Dan Turèll elskede byen, dens liv, dens larm og måske især de små historier, der gemte sig alle vegne.

Blev folkeeje

'Onkel Danny' blev folkeeje. Han var en efterspurgt entertainer i både radio og tv, og avisernes spalter lagde plads til hans klummer.
Dan Turèll stod også på de skrå brædder. Han var stand-up'er før andre og reciterede ofte sine digte til musik. Han anvendte sort neglelak som en del af sit brand og bar sort hat på sin skaldede isse.
Gennem arkivmateriale og udsagn fra familie, venner og kolleger pejler filmen sig ind på figuren Onkel Danny såvel som mennesket Dan Turèll.
Pris 100 kroner inklusive et glas vin eller en øl. Billetter kan købes på www.slotsbio.dk eller i biografen.jesl

Publiceret 06 November 2017 07:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV