Dansk nyrealist udstiller på Frederiksborg Slot

Dennis Møgelgaards realistiske værker og portrætter vises

For tiden kan man på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot se en udstilling med værker af den danske kunstner Dennis Møgelgaard.
I mere end 20 år har han været mest aktiv uden for Danmarks grænser på den hollandske kunstscene og tilknyttet anerkendte Gallerie Mokum i Amsterdam. På Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot udstilles et bredt udvalg af hans værker, med hovedvægt på genrerne stilleben og portrætter.

Hollandsk kunstscene

Dennis Møgelgaard er bosat i Danmark, men har i mange år været inspireret af hollandske kunstnere og den hollandske tradition for det realistiske maleri. Inspirationen har ført til en efterhånden mangeårig tilknytning til den hollandske kunstscene, men nu kan en særudstilling med hans værker opleves af et dansk publikum på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød.
”Dennis Møgelgaard kender vi blandt andet for hans bidrag til vores store internationale portrætkonkurrence Portræt nu!, men ellers er hans værker kun sjældent til skue for et dansk publikum. Vi glæder os over at kunne byde velkommen til en udstilling, der viser hans evne til at indfange og gengive mennesker og de nære ting omkring os med en kunstnerisk klarhed, der rækker helt ned i den mindste detalje,” fortæller Mette Skougaard, direktør for Det Nationalhistoriske Museum, i en pressemeddelelse.

Dennis Møgelgaards værker som dette selvportræt kan ses på Frederiksborg Slot.

Dennis Møgelgaards værker som dette selvportræt kan ses på Frederiksborg Slot.

Inspiration fra L.A. Ring

Dennis Møgelgaard er autodidakt kunstner og var i 1989 med til at etablere gruppen Dansk Figuration. I Danmark har han blandt andet hentet inspiration fra L.A. Rings univers og motivvalg. I Holland er han inspireret af blandt andre realisterne Pyke Koch, Piet Sebens og Jan van Tongeren, og her dyrker Dennis Møgelgaard traditionen for det realistiske maleri, der har en anden og mere markant karakter end den danske.
Fra omkring 2010 har Dennis Møgelgaard taget favntag med portrætgenren. Udstillingen viser private portrætter.jbe

Publiceret 10 October 2017 16:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV