Lær om de sære plantegaller

Tirsdag 10. oktober inviterer Naturhistorisk Forening for Nordsjælland til foredrag af parasitolog Simon Haarder om galler - de underlige gevækster på planter.
De er et biologisk samspil mellem planter og en bred vifte af organismer - fluer, hvepse, mider, svampe og sågar bakterier.
Simon Haarder har studeret plantegaller i Danmark de sidste fem år. I foredraget vil mekanismen bag disse sindrige plantedeformationer blive gennemgået, og de forskellige organismer samt deres tilknyttede galler introduceres.
Derudover gives et historisk rids af plantegallernes naturhistorie, deres kommercielle anvendelse og et overblik over studiet af organismerne i Danmark.

Snyltere medbringes

Forskellige galledannende organismer og deres snyltere medbringes på dagen. Deltagerne må også gerne bidrage med ejendommeligt plantemateriale til vurdering.
Foredraget bliver rigt illustreret med fotos. Det foregår på Frederiksborg Gymnasium, Carlsbergvej 15, stueetagen i den nye grå bygning.
Alle er velkomne. Medlemmer har gratis adgang. Gæster betaler 50 kroner. Medbring gerne lidt til pausen som te, kaffe, øl, frugt og kage.jesl

Publiceret 06 October 2017 14:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV