I Nødebo:

Ad Herrens Veje med Adam Price

Mød Adam Price, som er forfatter til ’Herrens Veje’ på DR1 på søndag i Nødebo

Den ny TV-serie på DR1, ”Herrens Veje”, har Adam Price som idémand og hovedforfatter. Det er et stort anlagt, karakterbaseret TV-drama, der behandler begrebet tro i dets mange facetter og betydninger. Adam Price går 8. oktober klokken 16 på Nødebo Kro bag om det, vi ser på skærmen.
Forfatteren Adam Price har i den ny DR-dramaserie skiftet Borgens forløjede spin og forviklinger ud med en fortælling om broderopgør, den tyngende faderfigur og troen på Gud. Serien tager sit udgangspunkt i Danmark, men behandler et emne, som over hele verden berører millioner af menneskers tilværelse. Men hvordan fandt tv-kokken, den halve jurist, manuskriptforfatteren og skuespillersønnen på at skrive en dramaserie om en præstefamilie og deres forhold til hinanden, folkekirken og ikke mindst troen på Gud?

Troen fascinerer

Adam Price siger selv om sin idé:
”Troen har altid fascineret mig som drivkraft for menneskets handlinger. I de sidste 10-15 år har vi oplevet en tilspidsning af forholdet mellem de store verdensreligioner, som både påvirker storpolitikken og vores allesammens hverdag. På samme måde som politik blev udgangspunktet for en meget personlig fortælling for hovedkaraktererne i Borgen, vil religion og tro blive de bagvedliggende kræfter for dramaet i Herrens Veje. Såvel det store perspektiv som det helt nære vil få plads i en karakterbaseret broderfortælling, som tager udgangspunkt i både krig og en række personlige konflikter, der rammer en såkaldt helt almindelig familie”.
Men blandingen af et konkret familiedrama, kirkepolitiske forviklinger, troen og tvivlen, plus et stænk af det overnaturlige viste sig at være en kæmpe udfordring for den ellers garvede manuskriptforfatter. ”Det er absolut det sværeste, jeg har lavet indtil videre”, sagde Adam Price, da han afleverede sidste manuskript til første sæson efter at have skrevet på serien i to år sammen med episodeforfattere Karina Dam og Poul Berg.
Lars Mikkelsen spiller den dominerende og toneangivende præst og patriark, Johannes, som har to sønner, der har valgt hver deres vej. Yngstesønnen August, der spilles af Morten Hee Andersen, er gået i faderens og forfædrenes fodspor, mens Simon Sears har rollen som ældstesønnen Christian, der kæmper med at finde sin egen vej uden for familiens traditionsrige tilknytning til præstehvervet.

Internationale priser

Når Adam Price fortæller om serien den 8. oktober er der endnu kun sendt to afsnit. Tredje afsnit sendes samme aften. Men allerede i foråret, et halvt år inden premieren på DR-TV, fik ”Herrens Veje” to internationale priser ved MIPTV-messen i Cannes, hvor TV-købmænd fra hele verden smugkigger på kommende serier. Den nye danske TV-serie fik kritikernes pris, Critics Award, og prisen Buyer's Coup de Couer, der kan oversættes til ”indkøbernes favorit”.
Forsamlingshuset og menighedsrådet for Nødebo og Gadevang er gået sammen om at få Adam Price til Nødebo.
Billetter koster 150 kr. ved indgangen og 140 kr. i forsalg på www.noedebo-kro.dk. Gratis med årskort.

Publiceret 05 October 2017 06:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV