Udstilling:

Mads Ryes portrætter kan opleves på Frederiksborg Slot

Tirsdag 12. september åbner udstillingen ’Mads Rye - portrætter’. Blandt andet afsløres et nyt portræt af Marianne Jelved

Tirsdag 12. september kl 15 bliver der afholdt åbning af udstillingen 'Mads Rye – portrætter' på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg.
Ved åbningen afsløres et nyt portræt af politikeren Marianne Jelved. Portrættet er udført af Mads Rye for Det Nationalhistoriske Museum, hvor det vil indgå i museets store samling af danske portrætter.
Fik du læst: Byrådet dropper udskældt gebyr til kulturbegivenheder
 

Markant personlighed

“Marianne Jelved har været en markant personlighed i dansk politik og kultur igennem flere årtier, og vi glæder os over snart at føje hendes portræt til vores samlinger. Og vi ser frem til at åbne dørene til udstillingen af mange af de portrætter, der har fyldt Mads Ryes kunstnerliv de sidste 20 år. Nu bliver de fortjent tilgængelige for et større publikum”, udtaler direktør Mette Skougaard, i en pressemeddelelse fra Det Nationalhistoriske Museum.
Udstillingen 'Mads Rye – portrætter' åbner for publikum onsdag 13. september. Den retrospektive udstilling med Mads Ryes portrætter fra de seneste 20 års virke viser et udvalg af de fremtrædende personer, der er blevet portrætteret af kunstneren.
Mads Rye har arbejdet som professionel kunstner de sidste 20 år. Tidligere har han arbejdet som designer for store danske og udenlandske virksomheder. Mads Rye er selvlært kunstner, og kort efter han helligede sig oliemaleriet, blev han antaget til både Charlottenborgs Forårsudstilling og Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie.
Gennem årene har Mads Rye været tilknyttet og deltaget i udstillinger hos flere store gallerier i Danmark og i udlandet. Arbejdet med portrætgenren har bragt Mads Rye vidt omkring, og han har malet portrætter for mange danske og adskillige udenlandske kunder.

Bjarne Hastrup.

Bjarne Hastrup.

Olie på lærred

Mads Rye karakteriserer sig selv som figurativ realistisk maler. Han arbejder primært med portrætter, hvilke har optaget ham, siden han var ganske ung, og han maler olie på lærred.
Museet holder åbent hver dag året rundt. Læs mere på www.dnm.dk. jesl

Mads Lebech.

Mads Lebech.

Publiceret 12 September 2017 10:30

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV