’Bajere og bøger’:

En aften i essayets tegn

Mandlige bibliotekarer inviterer til litteraturaften om essays

Hillerød Biblioteks bogcafé 'Bajere og Bøger' serverer mandag 11. september kl. 17 essays frisk fra fad.
I århundreder har forfattere bedrevet en ganske særlig samfundskritik, som stadig er spillevende i dag. Essayet! Adskillige af Danmarks toneangivende personligheder sender stadig jævnligt essays til aviserne, hvor de hudfletter de politiske magthavere, vanetænkning, kulturelle værdier og meget mere. På Hillerød Bibliotek kan man få en introduktion til essaygenren, når bibliotekets tre mandlige bibliotekarer, Jacob, Thorbjørn og Jakob, disker op med en hyggelig litteraturaften.
Fik du læst: Vind en tur til Folketingets åbning
Gennem oplæsning og debat får man en introduktion til essayets historie og virkemidler samt anbefalinger på en række tankevækkende essays.
”Et essay betyder på fransk 'at forsøge'. Det er gennem essayet, en forfatter forsøger at forstå verden og livet. Det gør essayet til en utrolig bred og unik genre, som indtager en vigtig, men måske lidt overset placering i et forfatterskab. Det vil vi gerne rette op på,” siger litteraturformidler Thorbjørn Zeuthen Tirsted.
Arrangementet bliver af-holdt i en afslappet atmosfære, og caféen byder undervejs på gode øl og lidt at knase på. Gratis. Ingen tilmelding. gs

Publiceret 09 September 2017 07:00

SENESTE TV