Naturens Dag i Store Lyngby Skov:

Træskæring, bål og svampetur

Træskæring, skovvandring, svampetur og snobrødsbagning er blandt aktiviteterne på søndag

Naturens Dag på søndag 10. september bliver i år markeret ved et arrangement i Store Lyngby Skov.
I et samarbejde imellem Dansk Naturfredningsforening og den frivillige forening Store Lyngby Skovlaug, som forvalter statsskoven, indbydes der til et varieret program, som rummer træskæring, fuglekasseproduktion og skovvandring, hvor skovfogeden fortæller om skovens historie. Svampeturen har god udsigt til at få kurvene fyldt, og også dyrelivet i skovsøen skal udforskes.
Fik du læst: Multihal-byggeri skudt i gang på Milnersvej
Selvom skoven også rummer et rigt fugleliv, er fuglekasseproduktionen et godt eksempel på, at fuglenes levesteder skal støttes for at bevare mangfoldigheden.
”Uden naturpleje er der mindre diversitet,” udtaler næstformanden i Store Lyngby skovlaug Ole Schouenborg i en pressemeddelelse.

Får, der græsser

Opstilling af en stor, hul træstamme medførte for eksempel ankomst af en hel bisværm i skovlaugets vikingebigård, og får afgræsser nu en del af skoven, styret af et marklaug.
Året har budt på en stor forøgelse af antallet af skovgæster. Også her er forklaringen en hjælpende hånd fra aktive medlemmer, som glæder sig over mange besøg i skovens tre sheltere af skoleklasser – nogle helt inde fra Gladsaxe. Hundeskoven trækker også firbenede til, og skovlauget glæder sig over, at man nu sjældnere ser hunde uden snor i den øvrige del af skoven.
De deltagende børn kan se frem til snobrød og popkorn.
Arrangementet starter søndag kl. 10 med udgangspunkt fra den store parkeringsplads ved Præstebrovej, hvor skilte viser vej til bålpladsen.

Publiceret 08 September 2017 06:00

SENESTE TV