39 arrangementer:

Nødebo Kro klar med nyt program

Blandt andre Adam Price lægger vejen forbi den lokale kro i den nye sæson

Programmet for Forsamlingshuset Nødebo Kro byder i den kommende sæson på en bred vifte oplevelser. Der er planlagt 18 koncerter med stor genremæssig bredde, seks foredrag, syv aftener med folkedans til husorkestret Nøddeknækkerne og deres gæster, vandreture i samarbejde med Naturstyrelsen Nordsjælland og så den store traditionelle nytårsgallafest med Wienertrioen. I alt tæller programmet 39 oplevelser med adgang for alle.
Én af dem, der giver koncert på Nødebo Kro, er Trille Band den 24. september. Skuespilleren Mette Marckmann synger Trilles sange og har samlet Trilles gamle band, så man nu igen efter 25 år kan høre de fantastiske musikere. Der er moderne folkemusik med Dreamers' Circus og jazz med Snorre Kirk Quintet, som indgår i Hillerød Musik og Teater festival, og senere på sæsonen er der koncerter med den egyptiske sangerinde Fatma Zidan, med jazzsangerinden Karin Juhl, der er en kendt person i Hillerøds kulturliv, og med Tangoorkestret, hvor Kristian Jørgensen fra Gadevang er en af hovedpersonerne.
Fik du læst: Ny cheftræner: "Vi er gode nok til 2. division"
DR TV starter en ny drama-serie den 24. september med titlen 'Herrens Veje'. Det er Adam Price, der er idémand og hovedforfatter bag serien, og det er lykkedes at få den travle altmuligmand til at komme til Nødebo den 8. oktober, hvor han vil fortælle om baggrunden for serien, der behandler begrebet tro i dets mange facetter og betydninger. Det bliver en spændende eftermiddag og en fantastisk optakt til tredje afsnit af serien, som sendes samme aften på DR1.
Og der er flere andre spændende foredragsholdere på programmet - blandt andre zazzbassisten Chris Minh Doky.
Forsamlingshuset har fornyet konceptet for fredagsaftener med mad og musik. I mange år har det været en tradition den første fredag i måneden, at man kunne spise og danse, og gerne til et jazzorkester. Danselysten har imidlertid været faldende, så i denne sæson satses der mere på lyttemusik efter maden. Det vil stadig være muligt at spise middag på kroen klokken 19, og derefter vil man kunne gå ind i salen og hygge sig videre til god musik.
Fik du læst: Se billederne: 1.000 kvinder stillede til start i SMUK Kvindeløb
Det er 40 år siden borgerne i Nødebo gik sammen om at købe den nedlagte Nødebo Kro og lave huset om til forsamlingshus og dermed til det centrale mødested i byen. Siden har forsamlingshuset været drevet af frivillige entusiastiske medlemmer af Forsamlingshusets Venner.
I dag støttes forsamlingshuset af Hillerød kommune, og kan derfor også få et mindre tilskud fra Kulturministeriet til de mange musikarrangementer, og Solistforeningen giver et årligt tilskud til de klassiske koncerter. Danske Bank har hjulpet med finansiering af en akustisk regulering af salen, og sidste år gav Tuborgfonden ny scene.
”Selv om vi i dag har langt bedre økonomiske muligheder end i starten, er det stadig en udfordring at få ambitionerne til at hænge sammen med økonomien, og vi lever stadig højt på, at kunstnerne vil acceptere et lidt mindre honorar, fordi Nødebo Kro er noget særligt. De er alle meget begejstrede for stedets atmosfære og for et meget medlevende og lyttende publikum,” fortæller Kirsten Aunstrup, der er formand for kroens kulturudvalg.
Du kan læse meget mere om kroen og det nye program på forsamlingshusets hjemmeside www.noedebo-kro.dk - og her kan du også købe billetter til de forskellige arrangementer.
mw

null

Publiceret 05 September 2017 08:06

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV