Mød Naja Marie Aidt

Forfatteren besøger Grundtvigs Højskole for at fortælle om sit forfatterskab

En lørdag aften i marts måned for to år siden døde forfatteren Naja Marie Aidts søn Carl ved en forfærdelig ulykke i København. Bare 25 år gammel. Efter at have eksperimenteret med hallucinerende svampe sammen med en ven udløstes en psykose i Carl, som fik ham til at afklæde sig, åbne sit vindue på 4. sal og springe ud i natten.
Udover det ufattelige tab mistede Naja Marie Aidt også sit sprog. Det eneste middel, hun som forfatter har til rådighed, for efterfølgende at kunne navigere i sorgen. Konfronteret med den rå sorg må hun væmmes over sproget og foragte kunsten.
Hun fandt med tiden ind til sproget igen og har skrevet bogen 'Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage'. En ærlig bog om, hvordan sorg er, hvordan den forandrer ens forhold til virkeligheden, til ens nærmeste, til tiden.
Naja Marie Aidt debuterede som forfatter i 1991 med digtsamlingen 'Så længe jeg er ung'. Siden er det blevet til digte, noveller og romaner, og Naja Marie Aidt har modtaget både Kritikerprisen, Nordisk Råds Litteraturpris, Herman Bangs Mindelegat, Martin Andersen Nexø prisen og den livsvarige ydelse fra Statens Kunstfond.
Forfatterskabet, der gør Naja Marie Aidt til en af de mest læste forfattere i sin generation, er også blevet oversat til en lang række sprog. Det moderne liv står centralt i Naja Marie Aidts forfatterskab. Og det er tunge emner, der tages op, såsom utroskab, sygdom, død, vold, angst, seksualitet og kærlighed.
Hun kommer til Grundtvigs højskole 7.september kl.19.30 for at fortælle om sit forfatterskab. Billetter koster 80 kr. og købes i døren.
Foredraget er arrangeret af Ullerød Kirke, Frederiksborg Valgmenighed og Grundtvigs Højskole. Srj

g:/mosaic/share/workarea\post6988

g:/mosaic/share/workarea\post6988

Publiceret 05 September 2017 07:00

SENESTE TV