"Legatet skal fremme Asylets værdier om at skabe selvstændige unge mennesker, der gør en forskel for sporten, erhvervslivet og samfundet", forklarer leder i Gadevang Asyl, Gitte Nielsen, i en pressemeddelelse. Arkivfoto

Unge kandidater til nyt legat søges

Legatet gives til et ungt menneske, som gør en forskel

Nu kan man indstille kandidater til det nye Laura Tietgen Legat, der uddeles første gang til Asylets 125 års fødselsdag 7. oktober i år.
Kender du en ildsjæl, et projekt, en idé eller en event, der skaber fællesskab og som fortjener anerkendelse, så har du nu muligheden for at indstille en person, et initiativ eller projekt, som har gjort en ekstraordinær indsats i forhold til at være driftig, opfindsom, fremme fællesskabet og stikke positivt ud fra mængden.
Fik du læst: På lørdag bliver Skævinge Danmarks dejligste by
”Legatet skal fremme Asylets værdier om at skabe selvstændige unge mennesker, der gør en forskel for sporten, erhvervslivet og samfundet. Legatet gives til driftige mennesker, hvis initiativer stikker ud fra andre på en positiv måde i Hillerød Kommune,” forklarer leder i Gadevang Asyl, Gitte Nielsen, i en pressemeddelelse.
Prisen kan gives til aktiviteter og initiativer med social, kulturel, erhvervsmæssig eller sportslige karakter. Det er de indkomne forslag, der sætter begrænsningen.

En ærefuld opgave

Formand for bestyrelsen i Laura Tietgen Legatet, guldsmed Christel Kaaber, synes, det er en ære at få lov til at være med til at forholde sig til unge mennesker, der har gjort en forskel.
”Det er en livsbekræftende og dejlig opgave. Og det bliver spændende at se, hvem og hvilke initiativer, der bliver indstillet til prisen. Legatet er jo tiltænkt at hylde unge mennesker i Hillerød, der har taget nogle initiativer, som rækker ud over dem selv,” siger Christel Kaaber.
Laura Tietgen var en kvinde med et stort socialt hjerte for datidens børn i Gadevang. Hun var medstifter af Asylet i Gadevang (1892) sammen med sin mand Carl Frederik Tietgen.
I 1915 stiftede Laura Tietgen et legat med henblik på økonomisk bistand til Gadevang Asyl. Legatmidlerne har ligget passivt hen og er igennem årene blot vokset og vokset. Derfor har Gadevang Asyls bestyrelse valgt at formalisere Laura Tietgen Legatet.
På hjemmesiden www.gadevangasyl.dk/laura-tietgen-legatet kan man læse mere om kriterierne for indstillingerne.
srj

Publiceret 29 June 2017 05:00

SENESTE TV