Kom med på markvandring i Sigerslevøster

Få indblik i det store naturbevaringsarbejde i Sigerslevøster

I disse år er der stor fokus på naturværdierne i det åbne land, og Vildtforvaltningsrådet har via Danmarks Jægerforbund iværksat et stort markvildtprojekt.
Klubberne for de Stående Jagthunde (FJD) arbejder ligeledes målrettet med at forbedre forholdene for faunaen i agerlandet og for agerhønen i særdeleshed. Det gør man blandt andet via faunastriber, hvor forskellige blomstrende og grønne urter udsås til gavn for mange arter. Der etableres skjulesteder i form af små krat og der anlægges gode ynglelokaliteter, hvor hønsefuglene kan have deres reder i fred.

Prisbelønnet terræn

I den forbindelse er der rundt omkring i landet oprettet nogle demonstrationsområder, der fungerer som inspirationsterræn for landmænd, jægere og andre naturinteresserede mennesker.
For at anskueliggøre, hvad man kan gøre, og hvad man må gøre, laver FJD i samarbejde med Agrovi et inspirationsarrangement 28. juni i Sigerslevøster. Her er der ydet en meget stor indsats for agerlandets fauna, og Bjarne Hansen modtog i 2016 en pris for sin indsats.
Markvandringen finder sted kl. 19 på Strøbergvej 15. Tilmelding senest to dage før til bjarne@handlingco.dk. srj

Publiceret 19 June 2017 05:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV