Udstilling:

Forladte steder vækkes til live på biblioteket

Hvad sker der, når vi har forladt et sted? Det giver fire kunstnere et svar på

Steder gemmer på vidnesbyrd om os mennesker. Den måde vi lever på kan spores i de ting, vi omgiver os med, og efterlader på vores arbejdsplads, i hjemmet og på gaden. Men hvad sker der egentligt, når vi er gået hjem og ikke længere er til stede? Hvor meget kan vi kontrollere den virkelighed, vi forlader, og hvor meget tager tingene over, og lever deres eget liv?
Det undersøger de fire billedkunstnere, Søren Assenholt, Nanna Debois Buhl, Jakob Hunosøe og Thomas Søegaard Boström på udstillingen, 'Efter vi er gået', i Vandrehallen på Hillerød Bibliotek.
Læs også: Doner din bøger til udsatte børn

Ting og steder

Fælles for de fire kunstnere er, at sammenhængen mellem ting og steder er centrale som undersøgelsesfelter.
Hos Søren Assenholt er det ubemandede bibliotek rammen om et destabiliseret kontorlandskab, hvor det kontrolløse tager over i personalets fravær.
Også Jakob Hunosøe udfordrer tanken om det, vi kender, i sine spøgefulde fotografiske eksperimenter, hvor ting fra hjemmet ikke opfører sig helt, som de plejer.
I Nanna Debois Buhls bidrag er Københavns gader det stedsspecifikke omdrejningspunkt for en poetisk undersøgelse af, hvordan gadeskrald kan kortlægge en bys eget liv.
Og hos Thomas Søegaard Boström er ”stedet” barndommen, som han genbesøger, og prøvende giver et tidsbillede af gennem ting fra genbrugsbutikker og sine egne børns gemmer.
Der er fernisering på udstillingen lørdag 20. maj kl. 13-14.30, hvor biblioteket byder på et glas. Udstillingen vises til og med søndag 2. juli. srj
Læs også: Besøg kunstnernes åbne værksteder i weekenden

Publiceret 19 May 2017 16:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV