Psykologer uddeler ’Antubas’ på gaden i Hillerød

Mere end hver tiende voksne dansker er afhængig af alkohol, men de voksnes druk går ikke kun ud over de voksne selv men i høj grad også over børnene.
Forskere konkluderer, at mennesker, der er vokset op med alkoholmisbrugende forældre har en øget risiko for angst, depression, selvmords-adfærd, lavt selvværd, spiseforstyrrelser, eget misbrug, og de kan have tegn på posttraumatisk stressforstyrrelse. De har ofte vanskeligheder ved at etablere stabile forpligtelser i forhold til arbejde og nære relationer.
Fik du læst: Kommunen undersøger uheldsplaget vej
Onsdag den 17. maj mellem klokken 15 og 17 går psykologer og psykoterapeuter fra 'TUBA' (TUBA står for Terapi og rådgivning for Unge som er Børn af Alkoholmisbrugere) derfor på gaden i Hillerød.
”Vi deler små pakker tyggegummi med påskriften 'Antubas' ud til alle, vi møder. Mange af os kender en voksen med børn, der drikker for meget, og det er vores håb, at folk i Hillerød vil tage imod vores lille pakke og eventuelt give den videre til dén voksne eller den voksnes børn. Det tager kun én voksen for at gøre forskellen. Én voksen, der bryder tabuet og rækker ud til barnet, der lider under mors eller fars druk. Vi håber, vi kan appellere til folk i Hillerød, så færre unge skal stå alene,” lyder det fra organisationen.

Børn af alkoholikere

10-11,5 procent af alle børn i Danmark vurderes til at vokse op i en familie med alkoholproblemer, og tre procent af de 18-34-årige danskere angiver, at de i høj grad ønsker hjælp til at håndtere de problemer, forældrenes misbrug har medført i deres ungdoms- og voksenliv.

Publiceret 15 May 2017 11:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV