Hillerød Klovneløb afholdes i år lørdag den 10. juni med start og mål på Torvet. Foto: Mette Dolmer Thygesen

Hillerød Klovneløb afholdes i år lørdag den 10. juni med start og mål på Torvet. Foto: Mette Dolmer Thygesen

Mål:

Klovneløbet i Hillerød skal være landets største

Hillerød Klovneløb skal ikke bare være sjovt og festligt. Det skal også være landets største klovneløb. Det er i hvert fald målet for arrangørerne

Af
Martin Warming

Martin Warming

Lørdag d. 10. juni afholdes Hillerød Klovneløb, og arrangørerne har sat barren højt i år: Klovneløbet i Hillerød skal være landets største med mindst 1.000 deltagere.
Hillerød Klovneløb afholdes for tredje gang, og i år i forbindelse med Hillerød Slotssø Byfest. Klovneløbet er et socialt familieløb, hvor alle, som kan kravle, gå, rulle eller løbe, kan være med. Det handler ikke om at være hurtigst. Det handler om at få en hyggelig og sjov dag og samtidig være med til at støtte et godt formål, nemlig de Danske Hospitalsklovne.
Læs også: Klovneløb: Hillerød-arrangører løb hjem med pris
Start og mål er på Torvet, som vil syde af sjove lege-aktiviteter, festlig musik, store Falck-biler og ikke mindst glade mennesker. Ruten er 2,3 kilometer lang og går rundt om den Slotssøen og igennem Frederiksborg Slot.
I 2017 bliver der holdt 60 Klovneløb rundt omkring i Danmark, og Danske Hospitalsklovne håber, at man når den magiske grænse på 10.000 deltagere, og her i Hillerød håber arrangørerne altså på 1.000 deltagere.

Victor er med

Hospitalsklovnen Victor er konferencier i Hillerød. Han besøger til daglig syge børn på Hillerød Hospital, Rigshospitalet og Herlev Sygehus, og han vil med charme og humor guide deltagerne igennem en festlig formiddag. 
Læs også: Hospitalsklovnenes arbejde spreder sig som ringe i vandet
Falck kommer med store brandbiler, som naturligvis får rød næse på i dagens anledning. Så hvis du aldrig har prøvet at kravle rundt på en brandbil, så er chancen der nu. Du kan også møde lege-tanterne og lege-onklerne. Her har alle børn mulighed for at kaste sig ud i nogle af de gode gamle lege, som hulahop-ring, elastik-hop, sjippetov, bold-lege og meget andet. Legeområdet er åbent fra 9 til 10, inden selve løbet starter. 
Alle, der deltager i Hillerød Klovneløb, får vand, frugt, medalje og en fin rød næse, og alle børn får desuden en lille gavepose fyldt med små overraskelser. På startnumrene trækkes der lod blandt alle børn om hovedpræmierne fra LEGO og Lirum Larum Leg. Derudover er der et væld af flotte præmier - lige fra hotelophold til bøger - til både børn og voksne fra en masse sponsorer. 
Når løberne er i mål spiller de to festlige steelbands, New Pan Steelband og Sunrise Steelband, hvor børn og unge giver den gas på olietønder. Alle kan deltage i Hillerød Klovneløb. Både store og små. Foto: Mette Dolmer Thygesen

Alle kan deltage i Hillerød Klovneløb. Både store og små. Foto: Mette Dolmer Thygesen

Du kan tilmelde dig løbet på www.klovnelob.dk og læse mere på Facebook under Hillerød Klovneløb. Foto: Ole Bertelsen

Du kan tilmelde dig løbet på www.klovnelob.dk og læse mere på Facebook under Hillerød Klovneløb. Foto: Ole Bertelsen

Program:

Fra kl. 9.00 Afhentning af startnummer og den tilhørende røde næse. Legeområdet åbner, og du kan også se nærmere på de store Falck-biler 
Kl. 9.45 Opvarmning ved Mats Mejdevi, (www.sportsbasics.com), der er fysisk træner for forskellige eliteidrætsudøvere, idrætsklasser mm. 
Kl. 10.00 Hospitalsklovnen Victor starter Hillerød Klovneløb 2017
Kl. 10.45 Lodtrækning af masser af præmier på startnumrene 

Det koster 60 kr. at deltage i Klovneløbet. Tilmelding foregår på www.klovnelob.dk. Se mere på Facebook under Hillerød Klovneløb. Det er også muligt at tilmelde sig løbet på løbsdagen.

Danske Hospitalsklovne er sat i verden for at sprede glæde blandt sygdomsramte børn på danske hospitaler. Ved at deltage i Hillerød Klovneløb lørdag den 10. juni kan du være med til at sikre, at hospitalsklovnene kan nå ud til endnu flere børn, som har brug for et ekstra smil og et kærligt kram i en svær tid.

Publiceret 10 May 2017 14:00