Læger flygter fra Hillerød Hospital

Halvdelen af overlæge-staben på Akutafdelingen på Hillerød Hospital har sagt op i protest

Akutmodtagelsen på Nordsjællands Hospital i Hillerød bløder, efter at tre overlæger har sagt op i utilfredshed over, at Region Hovedstaden ikke vil give dem behandlingsansvar over egne patienter, skriver Dagens Medicin. Alle tre læger har fået tilbudt en stilling som akutlæge på Sjællands Universitetshospital i Køge, hvor de både får behandlingsansvar og kommer til at stå for at uddanne yngre læger — men for to af lægerne var det så magtpåliggende at komme væk fra Nordsjællands Hospital, at de sagde op, før de havde fået deres nye kontrakt.
“Jeg har sagt min stilling op uden at have en anden stilling på hånden. Det har jeg gjort, fordi vilkårene som akutlæge på Nordsjællands Hospital er for dårlige,” siger Halfdan Lauridsen, der 31. maj stopper på afdelingen efter knap to års ansættelse, til Dagens Medicin.
Læs også: Nyt hospital skal ligge på - tja, Hospitalsvej
Den kritiske situation har fået hospitalsledelsen til at indføre en slags ‘undtagelsestilstand', hvor afdelingen i en periode får lov til at trække på læger fra hospitalets andre afdelinger. Den jobfunktion, akutlægerne får tilbudt i Region Hovedstaden, er ifølge de tre overlæger mest visitation, hvor de ved ankomst af patienter skal pege på, hvilken specialafdeling patienterne skal sendes hen.
“Men sådan skal akutlægen efter min mening ikke fungere. Det er på tide at bruge en akutlæge med dyr løn til andet end visitationsfunktion,” siger Marie-Laure Bouchy Jacobsson, der er en af de læger, der har valgt at forlade Hillerød Hospital til fordel for et job som aktlæge i Køge.
Opsigelserne har sat en lavine i gang på akutafdelingen i Hillerød, hvor udsigten til at miste over halvdelen af sin overlægestab nu også har fået den ledende overlæge Lars Bo Weywadt til at forlade sin post, skriver Dagens Medicin.
mw

Publiceret 02 May 2017 19:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV