Kunst med saft og kraft

Fire farveglade og sprudlende kunstnere udstiller på Annaborg

Kunsthuset Annaborg går foråret i møde med en udstilling, der - som foråret - sprudler af saft og kraft.
Der er fire udstillende kunstnere: Finn Sørensen, Jan Klein, Preben Haven og Vibe Krogsgaard.
Finn Sørensen, tidligere grafiker med eget Galleri Finn Sørensen i København, har gennem sine lange kunstnerkarriere vist sin særlige sans for farver, der lag på lag og med sit naive formsprog viderefører bl.a. de stolte traditioner fra Cobra malerne.
Jan Klein har atelier og galleri på Islands Brygge og arbejder med maleri/collage og skulpturer. Det er store, farvede og formmættede malerier, der afspejler storbyens/ livets kaos og giver associationer til “popart” med de kendte personligheder og figurer som del af maleriet.
Preben Haven, der bl. a. har en fortid inden for arkitektur, har gennem de sidste ti år har været fuldtidskunstner. Han arbejder i det abstrakte felt med såvel koloristiske som de mere organiske gråtoneformer.
Vibe Krogsgaard har en fortid som grafiker og har de sidste 12 år arbejdet på fuld tid som kunstner med utallige udstillinger og med eget Galleri Hanegal i Lystrup. Hendes kunstneriske univers er beboet af sære fugle og fabeldyr, ofte med et stærkt grafisk udtryk tilsat en god portion humor.
Udstillingen kan ses fra torsdag 20. april til og med søndag 28. maj. Der er fernisering lørdag 22. april kl. 13. Annaborg ligger på Frederiksværksgade 2A i Hillerød og har åbent på torsdage kl. 15-18 og fredage, lørdage, søndage kl. 12-16. Der er gratis entré. Mdt

Jan Klein har referencer til “popart”.

Jan Klein har referencer til “popart”.

Vibe Krogsgaards univers er beboet af sære fugle og fabeldyr.

Vibe Krogsgaards univers er beboet af sære fugle og fabeldyr.

Publiceret 19 April 2017 05:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV