Hør klassisk med ungt talent

Copenhagen Phill er klar med koncert i Hillerød med ungt cellotalent fra Holland

Copenhagen Phil er klar med en stor koncertoplevelse, når symfoniorkestret 23. marts spiller på Johannesskolen i Hillerød. Med på scenen er det unge og anmelderroste cellotalent, Harriet Krijgh. Hun er kun 24 år, og bliver kaldt en “Rising Star”. Det er første gang, at Harriet Krijgh spiller med et dansk symfoniorkester. og byder på en musikalsk godtepose af de allerbedste.
Hollandske Harriet Krijgh lovprises af den udenlandske presse, der spår hende en særdeles lovende fremtid. Med en helt særlig evne til at få celloen til at lyde både charmerende og lyrisk er hun denne aften solist i én af alle tiders mest elskede cellokoncerter: Edward Elgars intime, følelsesladede og passionerede afsked med verden af i går. Elgar er én af Englands største komponister gennem tiden. Cellokoncerten skrev han året efter afslutningen på første verdenskrig – og den er i dag én af en håndfuld, som alle cellister må og skal have fingrene i på et tidspunkt i karrieren.

Ung dirigentkomet

Koncerten byder også på en gæstedirigent. Det finske stortalent Santtu-Matias Rouvali er denne aften Copenhagen Phils charmerende 1. gæstedirigent, der efter pausen med store og præcise armbevægelser fører orkestrets mange musikere ind i Carl Nielsens verden – og helt ind i komponistens uregerlige 5. symfoni. Et mesterværk, hvor Nielsen gang på gang overrumpler publikum med sine uforudsigelige krumspring og et orkester for fuld styrke. Symfonien stiller store krav til musikerne og har siden uropførelsen i 1922 været overordentlig populær.
Det er Hillerød Musik & teater, der arrangerer koncerten. Billetter sælges på www.hillerodmusikogteater.dk og ved indgangen. Koncerten starter 19.30.

Publiceret 20 March 2017 07:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV